googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Το ημερολόγιο της κόλασης του Norman Atlantic: «Μπαμπά, φωτιά στο παράθυρο», της Λίνας Γιάνναρου...


«Έγραψα αυτά που έζησα. Με τα δικά μου μάτια, αυτιά, εγκέφαλο και ψυχή. Η ευθύνη για τα όσα γράφω βαρύνει αποκλειστικά εμένα. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την ανταπόκριση. Πρέπει να ξαναβρούμε οικογενειακά τη ζωή μας». Με αυτή τη λιτή ανάρτηση στο facebook, ο κ. Ανδρέας Οικονόμου, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, «έκλεισε» προχθές το κεφάλαιο Norman Atlantic, αφήνοντας πίσω του τα πιο δραματικά εικοσιτετράωρα της ζωής του. Τις προηγούμενες ημέρες, με μια σειρά φορτισμένων, σπαρακτικών ποστ είχε εξιστορήσει λεπτό προς λεπτό την περιπέτεια που είχε ζήσει μαζί με τη σύζυγο και την κόρη τους, από τη στιγμή που πρωτοαισθάνθηκαν την πυρακτωμένη λαμαρίνα κάτω από τα πόδια τους μέχρι τη στιγμή που πάτησαν, ασφαλείς, τα πόδια τους στο κατάστρωμα του παραπλέοντος φορτηγού πλοίου.
Και από λίγο νωρίτερα. Τότε που, περιμένοντας με την οικογένειά του στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αντί για το Hellenic Spirit της ΑΝΕΚ, πλοίο με το οποίο είχε ξαναταξιδέψει, είδε να καταφθάνει το άγνωστο Norman Atlantic. Κανείς δεν τους είχε ενημερώσει για την αλλαγή. «Ρε, Ελενα, τι χάρος είναι αυτό;», είπε στη γυναίκα του, βλέποντας το μουντό, σκοτεινό καράβι να κάνει ελιγμούς για να δέσει. Τόσο έντονο το αρνητικό προαίσθημα που, λίγο αφότου φόρτωσαν το αυτοκίνητο, αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να ταξιδέψουν. Παρά τις διαμαρτυρίες του στο λιμεναρχείο και τους υπεύθυνους του καραβιού να τους αφήσουν να βγάλουν το αυτοκίνητο, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.kathimerini.gr/798302/article/epikairothta/ellada/to-hmerologio-ths-kolashs-toy-norman-atlantic-mpampa-fwtia-sto-para8yro

Δεν υπάρχουν σχόλια: