googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Σοκ: Κλείνουν 59 επιχειρήσεις και χάνονται 613 θέσεις εργασίας την ημέρα. Καταστρέφουν την χώρα οι αριστεριστές και εκτοξεύουν την ανεργία!!!

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Σε απόλυτη ακινησία βρίσκεται η αγορά στην Ελλάδα, καθώς κάθε ημέρα που περνάει χωρίς να υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές χάνονται 22,3 εκατ. ευρώ από το ΑΕΠ της χώρας, κάθε 24 ώρες κλείνουν 59 επιχειρήσεις και μειώνεται η πλήρης απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), θα πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους πιστωτές, διαφορετικά δεν θα μπορέσει η οικονομία της χώρας να λειτουργήσει. «Εστω και ως... μέτρια να χαρακτηριστεί (σ.σ.: η συμφωνία) ή κατώτερη των προσδοκιών, θεωρείται βέβαιο πως θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να λειτουργήσει ως ελατήριο, αφού η αγορά θα αφεθεί επιτέλους ελεύθερη να δουλέψει τους υπόλοιπους μήνες του 2015», αναφέρει η ανακοίνωση.
........................................................................................... 
Η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι η αγορά βρίσκεται σε ακινησία, οι ενέσεις ρευστότητας δεν μπορούν να την συνεφέρουν και «πλέον θέλει "μετάγγιση αίματος" τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ για να επανεκκινήσει, αφού οι απώλειες του πρώτου πενταμήνου δύσκολα θα αναπληρωθούν μέσα στο 2015». Μάλιστα υπενθυμίζει ότι την τελευταία πενταετία σημειώθηκε πτώση του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο -26,2%, στο χονδρικό -37,1% και στα αυτοκίνητα -61,9%. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέστη οριακά πλεονασματικό κατά 0,9% του ΑΕΠ το 2014, με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές αγαθών να εμφανίζουν άνοδο κατά 4,7%, και 4,9% αντίστοιχα.

Πηγή: Σοκ: Κλείνουν 59 επιχειρήσεις και χάνονται 613 θέσεις εργασίας την ημέρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/207137/sok-kleinoyn-59-epiheiriseis-kai-hanontai-613-theseis-ergasias-tin-imera#ixzz3aUc9Ulhd

Δεν υπάρχουν σχόλια: