googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται: ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ Παίρνουν πίσω άρον - άρον τον φόρο στις αναλήψεις από ATM!

Παίρνουν πίσω άρον - άρον τον φόρο στις αναλήψεις από ATM!
Μια απίστευτη αναστάτωση και τελικά την «αυτοδιάψευσή» του προκάλεσε η αναφορά του Γιάνη Βαρουφάκη σε έναν μικρό φόρο στις συναλλαγές που γίνονται μέσω ATM. H πρόταση αυτή έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον υπουργό Οικονομικών παρουσία των δημοσιογράφων, προκάλεσε την οργή και του Μαξίμου που φαίνεται ότι διαμαρτυρήθηκε εντόνως στον κ. Βαρουφάκη καθώς πρόκειται για ένα μέτρο που θα προκαλούσε τεράστιο πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση.
Δεν πέρασαν περισσότερες από δύο ώρες και το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε τον... υπουργό του. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:  «Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών. Το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς. Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση».
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», η πρόταση αυτή δεν κατατέθηκε από τους δανειστές αλλά από το υπουργείο Οικονομικών και δεν έγινε αποδεκτή. Την ίδια πρόταση επανέφερε για ανεξήγητους μέχρι στιγμής λόγους ο κ. Βαρουφάκης στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113534472

Δεν υπάρχουν σχόλια: