googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Δώστε μας λεφτά επειδή εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία

image








«Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης αν η Ευρώπη θα ανεχθεί τη δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε» είπε στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Είμαι βέβαιος πως όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να επιδείξουν πολιτική βούληση και να προστατεύσουν τη δημοκρατία ως υπέρτατη αξία στο κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη. Αλλιώς, ο αδικημένος και πληγωμένος θα είναι η ίδια η Ευρώπη». Και ο πρωθυπουργός προειδοποίησε: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη δημοκρατία – και το έγκλημα, η δολοφονία της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε, δεν θα έχει σιγαστήρα. Κανείς δεν θα βάλει σιγαστήρα αν κάποιοι το επιχειρήσουν».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θεωρεί ότι σεβασμός στη δημοκρατία σημαίνει προσαρμογή των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης στην επιθυμία του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές. Και επειδή εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία υπάρχει ένας παραπάνω σημαντικός λόγος να ικανοποιήσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τις απαιτήσεις των Ελλήνων.

Ας δούμε πόσες αυθαιρεσίες χωρούν μέσα σε μία μόνο παράγραφο της πρωθυπουργικής ομιλίας:

1. Η δημοκρατία η δική μας έχει μεγαλύτερη αξία από τη δημοκρατία των άλλων χωρών, επειδή εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα εθνικιστικά στερεότυπα επιστρατεύονται από τον Αλέξη Τσίπρα. Σε ερώτημα Γερμανού δημοσιογράφου για το τι θα έλεγε στην καγκελάριο Μέρκελ είχε απαντήσει: «Ξέρετε; Αυτό είναι το πλεονέκτημά μου απέναντι στην κυρία Μέρκελ. Εγώ από το γραφείο μου έχω θέα σε 2.500 χρόνια ιστορίας της Δημοκρατίας κι εκείνη μόνο στο Ράιχσταγκ». (Αυτά λέγονταν το 2012, τώρα ξέρουμε τι της είπε τελικά: δώσε επειγόντως λεφτά, ξεμείναμε – επιστολή 15/3/2015). Η υπεροχή του Τσίπρα έναντι της Μέρκελ προκύπτει λόγω της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας, σαν να πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό της φυλής που το έχουν όλοι οι Έλληνες –ακόμη και οι χρυσαυγήτες– και τους κάνει να υπερτερούν έναντι των Γερμανών και όλων των άλλων λαών.
Διαβάστε περισότερα: 
http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B4%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια: