googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΕΡΟΣ: Συνολικά 257 παιδιά προσφύγων αναμένεται να ενταχθούν στα σχολεία. Πληρώστε κορόιδα Έλληνες....

Epal Lerou Prosfyges
Εκστρατεία ενημέρωσης έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση για το ζήτημα της ένταξης των παιδιών προσφύγων - μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς στις αρχές Οκτωβρίου το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την έναρξη λειτουργίας 800 τάξεων υποδοχής περίπου 22.000 προσφυγόπουλων σε ελληνικά σχολεία σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λέρο, συνολικά 257 παιδιά προσφύγων  - μεταναστών που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας (Λέπιδα - ΠΙΚΠΑ) αναμένεται να ενταχθούν στα σχολεία, γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην κοινωνία.
Την προσεχή Τρίτη αναμένεται στη Λέρο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Β. Καραγιάννης ο οποίος θα ενημερώσει το Δήμαρχο, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων για το σχέδιο ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία, ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση - ενημέρωση στο ΕΠΑΛ.
Το σχέδιο ένταξης των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) προβλέπει τα ακόλουθα:
• Θα ιδρυθούν 800 δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων (ΔΥΕΠ), οι οποίες θα λειτουργούν εντός των σχολείων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, στα όρια των οποίων υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας. Θα στελεχωθούν από εξειδικευμένους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
• Ο κατώτερος αριθμός μαθητών για τον οποίο θα δημιουργείται ένα τμήμα ΔΥΕΠ ορίζεται στους 10 μαθητές και ο ανώτερος στους 20 μαθητές.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.lerosnews.gr/1/2/ta-nea-tis-lerou/8759-leros-synolika-257-paidia-prosfygwn-anamenetai-na-entachthoyn-sta-scholeia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: