googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Επιτέλους η Ευρώπη ενεργοποιείται για την λαθροεισβολή και την προστασία των εξωτερικών συνόρων.

Σε δεινή θέση προβλέπεται ότι θα βρεθεί η χώρας μας και οι αριστεριστές που μας κυβερνούν καθώς ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κάλεσε τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν το μήνυμα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit, στην επίσημη πρόσκληση που τους απέστειλε για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27 στην Μπρατισλάβα, την ερχόμενη Παρασκευή.
Στην ίδια επιστολή, παραδέχεται πως η ΕΕ καθυστέρηση να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση και αναφέρει: «Δεν έχουμε πολύ χρόνο να ξοδέψουμε. Η Μπρατισλάβα πρέπει να είναι το σημείο καμπής σε όρους προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».
Όπως αναφέρει το AFP, στην επιστολή, ο Τουσκ τονίζει πως «πολύ συχνά οι Ευρωπαίοι πολίτες ακούν πολιτικά ορθές δηλώσεις ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει φρούριο και πρέπει να παραμείνει ανοιχτή». Αλλά, συνεχίζει, είναι η σημαντικό η ΕΕ να διδαχθεί από το Brexit και συγκεκριμένα τις ανησυχίες του βρετανικού λαού για τη μαζική μετανάστευση«Ερωτήσεις για τις εγγυήσεις ασφάλειας για τους πολίτες και τα εδάφη τους, ερωτήσεις για την προστασία των συμφερόντων τους, την πολιτιστική κληρονομιά και τον τρόπο ζωής», είναι αναφέρει ο Τουσκ
Με στοιχεία από το newsone.gr και το skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: