googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτιές στο Μαξίμου για το ΔΕΣΦΑ

Φωτιές στο Μαξίμου για το ΔΕΣΦΑ
Διαστάσεις "ασύμμετρης απειλής" τείνει να προσλάβει για τη κυβέρνηση η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, καθώς ουδείς μπορεί να προδικάσει τι επιπλοκές και σε ποιο επίπεδο μπορεί να οδηγήσει τυχόν ναυάγιό του.

Σε αυτό το κλίμα συναντάται σήμερα ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με το αφεντικό της SOCAR Ρόβναγκ Αμπντουλάγιεφ, που στην ουσία μιλά εξ ονόματος του αζέρου προέδρου Αλίγιεφ, και καταφθάνει το πρωί στην Αθήνα, έχοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά : Από τη διάσωση της ιδιωτικοποίησης έως την ακύρωσή της, ενώ ίσως έχει τη σημασία της η πληροφορία ότι η σημερινή συνάντηση θα γίνει δίχως την παρουσία του υπουργού Ενέργειας Π. Σκουρλέτη, για τη στάση του οποίου οι Αζέροι έχουν εκφράσει έντονα παράπονα.
Στο θέμα του ΔΕΣΦΑ που έχει προσλάβει διακρατικές διαστάσεις δεν πρέπει να υποτιμάται η στάση του αμερικανικού παράγοντα, που παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, ασκώντας πιέσεις σε κυβερνητικά στελέχη να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση με βάση τον αρχικό διαγωνισμό
Αλλά και η ευρωπαϊκή πλευρά έχει διαμηνύσει στην ελληνική ότι πρέπει να κλείσει το συντομότερο η συμφωνία, καθώς διαφορετικά αφενός θα πληγεί η αξιοπιστία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, αφετέρου θα προκύψει «τρύπα» στα προσδοκώμενα έσοδα, που θα πρέπει να καλυφθεί από αλλού.
Υπό αυτή την έννοια, οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν μέσα στο επόμενο 48ωρο, καθώς την Παρασκευή εκπνέει η εγγυητική επιστολή των Αζέρων.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.liberal.gr/arthro/80734/epikairotita/2016/foties-sto-maximou-gia-to-desfa.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: