googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Πού κέρδισε και πού έχασε ο Κυριάκος στη Θεσσαλονίκη...

Πού κέρδισε και πού έχασε ο Κυριάκος στη Θεσσαλονίκη...
Η παρουσία του εκάστοτε Πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συνήθως αποτελεί επιταχυντή πολιτικών εξελίξεων.
Ακριβώς αυτό έγινε το 2008, όπου ο Κ. Καραμανλής στήριξε τους τότε συνεργάτες του αναλαμβάνοντας ο ίδιος το πολιτικό κόστος της αρνητικής δημοσιότητας που είχαν υποστεί, αυτό έγινε το 2009, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έπειθε τον Ελληνικό λαό για τα “λεφτά που υπήρχαν”, το ίδιο έγινε το 2010 όταν στην πρώτη του παρουσία ο Αντώνης Σαμαράς, ανέδειξε με πρωτότυπο τρόπο τις ανακολουθίες του αντιπάλου του αντιστρέφοντας υπέρ του τους δημοσκοπικούς δείκτες, αυτό έγινε ασφαλώς το 2014 όταν ο κ. Τσίπρας παρουσίαζε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά αυτό έγινε και πέρσι, το 2015, όπου ο κ. Τσίπρας παρουσίαζε το απατηλό “παράλληλο πρόγραμμά του” που τελικά κέρδισε τον ρεαλισμό του κ. Μεϊμαράκη.
Ακριβώς έτσι και φέτος η ΔΕΘ θα μείνει στην ιστορία ως η ΔΕΘ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είχε σχεδιάσει το σόου με τις τηλεοπτικές άδειες, με στόχο την επικοινωνιακή και πολιτική του ηγεμονία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται στον μεγάλο νικητή της Έκθεσης, την ώρα που τελικά ο κ. Τσίπρας βιώνει το δικό του Βατερλώ λόγω των τελευταίων – φαιδρών εξελίξεων στον διαγωνισμό του.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη έχοντας ήδη δημοσκοπικό αέρα 8-12 μονάδων και πλεονέκτημα στα προσωπικά του χαρακτηριστικά έναντι του κ. Τσίπρα.
Γι' αυτό και πρώτος στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν να αποφύγει το οποιοδήποτε λάθος. Πράγμα που ασφαλώς κατάφερε, αποφεύγοντας την “έκθεση” σε καταστάσεις που θα μπορούσαν να αναδειχθούν και να επισκιάσουν την παρουσία του.
Για παράδειγμα φέτος, μετά από πολλά χρόνια, κανείς δεν ασχολήθηκε με το πόσοι χειροκρότησαν τον Καραμανλή έναντι του Κυριάκου, η αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη τοποθετήθηκε σε “ταπεινή” θέση που να μην είναι εμφανής από τις κάμερες, έτσι ώστε να μην διεγείρονται τα (αρνητικά) αντανακλαστικά του τηλεοπτικού κοινού, αποφεύχθηκε η παρουσία του Π. Ψωμιάδη και άλλων κομμένων παλαιών στελεχών, εμφανίστηκε το κόμμα ενωμένο με την εικόνα των τριών πρώην ηγετών του στο πλευρό του αρχηγού, ενώ και ο ίδιος ο αρχηγός της Ν.Δ. απέφυγε οτιδήποτε (όπως σημειολογικές επισκέψεις ή συναντήσεις) θα μπορούσε να στρέψει αλλού τα φώτα δημοσιότητας.
Διαβάστε περισσότερα:  
http://www.liberal.gr/arthro/78523/politiki/2016/pou-kerdise-kai-pou-echase-o-kuriakos-sti-thessaloniki.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: