googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Περιφερειάρχης. Συνειδητός διακινητής ψεύδους ο Δήμαρχος Κω. Η συνεχής προσφυγή στα ψέματα τι κρύβει: αδυναμία, ανικανότητα ή δολιότητα;

Νέα απάντηση Περιφέρειας Ν. Αιγαίου: Συνειδητός διακινητής ψεύδους ο Δήμαρχος Κω
Ουδεμία έκπληξη από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμαρχος Κω, καταφερόμενος κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
Για πολλοστή φορά, απολύτως προβλέψιμος, επανέλαβε τον εαυτό του και δεν άφησε καμία αμφιβολία, ότι για να υπάρξει πολιτικά, χρειάζεται απεγνωσμένα να επινοήσει “εχθρούς”. Πιστεύει πως μόνο έτσι θα μπορέσει να καλύψει τις προσωπικές του ευθύνες για τα τραγικά αδιέξοδα που οδήγησε το νησί της Κω.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν είναι διατεθειμένη να διαδραματίσει ρόλο ψυχαναλυτή. 
Όσο για τα ζητήματα που θέτει ο Δήμαρχος Κω στην προσπάθειά του να κατασκευάσει τον νέο εχθρό και για τους συνειδητά ψευδείς ισχυρισμούς του, οι απαντήσεις είναι απολύτως διαυγείς και μη επιδεχόμενες την παραμικρή αμφισβήτηση. 
1. Όσον αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων: Πρόκειται για θέμα που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, σχετικά με την αποσαφήνιση της σχετικής αρμοδιότητας και έχει απαντηθεί με πληθώρα εγγράφων τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τα οποία γίνεται απολύτως σαφές ότι η αρμοδιότητα του καθαρισμού των ρεμάτων στις Περιφέρειες Ν. Αιγαίου, Β. Αιγαίου και Ιονίων Νήσων ανήκει στους Δήμους (Άρθρο 4 του Νόμου 4071/2012) ενώ στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στις Περιφέρειες.
2. Σχετικά με την επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, με ημερομηνία 15/9/2016, απόσπασμα της οποίας επικαλείται ο Δήμαρχος Κω στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, είναι ακριβής σε ό,τι αφορά τις 10 Περιφέρειες της χώρας, στις οποίες ισχύει η εν λόγω αρμοδιότητα. 
Όσον αφορά τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, υπάρχει ρητή και εύλογη εξαίρεση της σχετικής νομοθετικής πρόβλεψης, λόγω νησιωτικότητας και η αρμοδιότητα ανήκει στους Δήμους. 

http://www.kostoday.com/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/nea-apantisi-perifereias-n-aigaioy-syneiditos-diakinitis-pseydoys-o-dimarxos-ko

Δεν υπάρχουν σχόλια: