googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Κατεπείγουσα έγκριση σε νέο επαναστατικό φάρμακο, που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα σε ασθενείς τελικού σταδίου

Κατεπείγουσα έγκριση σε νέο επαναστατικό φάρμακο, που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα σε ασθενείς τελικού σταδίου
Ένα νέο φάρμακο κατά του καρκίνου με την ονομασία Venetoclax, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση ότι ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε έγκριση για την κυκλοφορία του στην αγορά, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (fast-track). Το Venetoclax πήρε έγκριση για τη θεραπεία  ασθενών που πάσχουν από Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ).
Η Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία είναι ένας από τους πιο κοινούς τύπους λευχαιμίας που παρουσιάζεται σε ενήλικες. Κατά τη διάρκεια τελευταίας κλινικής δοκιμής, το 80% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με Venetoclax, παρουσίασαν πλήρη ή μερική υποχώρηση του καρκίνου τους.
Θεραπεία χωρίς παρανέργειες;
Το Venetoclax -το οποίο ανακαλύφθηκε μετά από έρευνες δεκαετιών από Αυστραλούς επιστήμονες- λαμβάνεται με τη μορφή χαπιού, ενώ το πιο ελπιδοφόρο είναι, ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς που υποβλήθηκαν στην πειραματική θεραπεία, δεν εμφάνισαν καμία παρενέργεια.
Διαβάστε περισσότερα:
http://health.liberal.gr/arthro/76035/ygeia/nees-therapeies/katepeigousa-egkrisi-se-neo-epanastatiko-farmako-pou-skotonei-ta-karkinika-kuttara-se-astheneis-telikou-stadiou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: