googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Music Time: Sabaton - Coat of Arms (Animated)


Το ξημέρωμα φτάνει απεσταλμένος,
Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου,
Είναι η ημέρα του ΟΧΙ,
Απόγονοι της Σπάρτης, της Αθήνας και της Κρήτης
Κοιτάνε βόρεια, έτοιμοι να πολεμήσουν,
Οι εχθροί ορμούν στους λόφους,
Στα όπλα, αντιμετωπίζουνε την ήττα,
Δεν υπάρχει παράδοση, δεν υπάρχει οπισθοχώρηση,
Χρόνο με το χρόνο,
αναγκάζουν τους εχθρούς πίσω στη γραμμή,
Κλήση στα όπλα στον ουρανό ανεμίζουν λάβαρα,
Για τη δόξα της Ελλάδας…
Ο θυρεός γράφει Ελευθερία ή Θάνατος 
Αίμα του βασιλιά Λεωνίδα…
Τελείως μόνοι τους
έδιωξαν τον εχθρό από τη χώρα…
Όπως και οι πρόγονοί τους γενιές πριν,
Πάλεψαν για την άμυνα,
Εκείνοι οι 300
Κληροδότησαν μια αξία, Ελευθερία ή Θάνατος!

Ένα τραγούδι από το Σουηδικό συγκρότημα Sabaton, αναφέρεται στον αγώνα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940.

Οι Sabaton σχηματίστηκαν το 1999 από τον τραγουδιστή και κιμπορντίστα Γιόακιμ Μπροντέν, τους κιθαρίστες Ρίκαρντ Σουντέν και Όσκαρ Μοντελίους, τον μπασίστα Παρ Σούνστρομ και το ντράμερ Ριχάρντ Λάρσον. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 2000, μία συλλογή των δύο ντέμο τους με τίτλο "Fist for Fight",[1] με σκοπό την άνοδο της δημοτικότητας τους για μελλοντικές κυκλοφορίες. Την επόμενη χρονιά, προσέλαβαν το ντράμερ Ντάνιελ Μούλμπακ και ηχογράφησαν το δεύτερο τους άλμπουμ "Metalizer" με σκοπό να το κυκλοφορήσουν μέσω της "Underground Symphony", αλλά μετά από δύο χρόνια αναβολών, η προσπάθεια για το συγκεκριμένο άλμπουμ εγκαταλείφθηκε.
Ο δεύτερος τους δίσκος κυκλοφόρησε τελικά τον Μάρτιο του 2005 με τίτλο "Primo Victoria" μέσω της "Black Lodge Records" και σε παραγωγή του Τόμι Τέγκτρεν. Το συγκεκριμένο άλμπουμ εγκαινίασε την πολεμική θεματολογία για τους Sabaton.[2] Μετά την κυκλοφορία του δίσκου, στο συγκρότημα εντάχθηκε ο κιμπορντίστας Ντάνιελ Μιρ,[3] αφήνοντας τον Μπροντέν αποκλειστικά σε ρόλο τραγουδιστή. Κατά την περιοδεία για την προώθηση του δίσκου, το συγκρότημα έπαιξε για πρώτη φορά εκτός Σουηδίας.
Τον Ιανουάριο του 2006, οι Sabaton επέστρεψαν στο στούντιο, ηχογραφώντας σε διάστημα τριών εβδομάδων το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο "Attero Dominatus",[4] το οποίο ανέβηκε στο Top-20 της πατρίδας τους. Πριν την επίσημη κυκλοφορία, το συγκρότημα περιόδευσε στην Ευρώπη ανοίγοντας τις εμφανίσεις των Edguy και των Dragonforce[5] και μετά την έκδοση του δίσκου πραγματοποίησαν δύο ευρωπαϊκές περιοδείες ως πρώτο όνομα και έπαιξαν τρεις συναυλίες στην Σουηδία με τους νικητές της Eurovision, Lordi.[6]
Διαβάστε περισσότερα:
https://el.wikipedia.org/wiki/Sabaton

Δεν υπάρχουν σχόλια: