googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Και το πάρτυ στα σχολεία συνεχίζεται.



Πήραν 400.000 με το ΕΣΠΑ για να κάνουν την τουρκική δεύτερη γλώσσα σε σχολεία της Θράκης. 
Θα σας πω ακριβώς πώς έγινε και πώς εγκρίθηκε αυτό, το οποίο έχει ξεκινήσει επί ΠΑΣΟΚ με τις περίφημες Δραγώνα και Φραγκουδάκη. 
Επειδή η θρησκεία δεν συνδέεται με κάποια γλώσσα, αλλά η εθνικότητα συνδέεται, οι εν λόγω κυρίες παρουσίασαν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, η οποία ως γνωστόν αποτελείται από Πομάκους με δική τους γλώσσα, ως τουρκική και όχι ως μουσουλμανική. Αφού λοιπόν η μειονότητα "ήταν" τουρκική θα είχε και τα τούρκικα ως μητρική γλώσσα.
Η ΕΕ τα τελευταία 15-20 χρόνια έχει πάθει μεγάλο έρωτα με τις μειονοτικές γλώσσες, τις οποίες θεωρεί ότι πρέπει να ενισχύσει και ότι πρέπει να χρηματοδοτεί την ένταξη τους στα σχολεία.
Οι δικοί μας προκομένοι λοιπόν βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρό στους μουσουλμάνους της Θράκης, τους οποίους τους εκτουρκεύουν στα χαρτιά, και εδώ και χρόνια και στα σχολεία, προκειμένου να κάνουν χρήση των κονδυλίων για τα γλωσσικά δικαιώματα των μειονοτήτων.
Να σημειώσω ότι για το θέμα αυτό αντέδρασαν και οι .ίδιοι οι Πομάκοι παλιότερα, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να μάθουν τούρκικα, και αντιδρούν τώρα και οι δάσκαλοι, οι οποίοι υποχρεούνται να έχουν και άλλον δάσκαλο της μειονότητας μέσα στην τάξη. Αυτό για να λύσουμε την απορία, γιατί περνάνε στα πανεπιστήμια οι μουσουλμάνοι με 2 και με 3.
Γιατί αυτούς τους δασκάλους θέλουν εκεί πάνω.
Απλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: