googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η 100 εκατ. δολαρίων ερωτική ζωή του Φιντέλ Κάστρο: οι 20 επαύλεις, το ιδιωτικό νησί, το 26 μέτρων γιοτ. Ο μεγαλοαστικός βίος ενός επαναστάτη

Cuba.FidelCastro.02.jpg
Δεν έχουν καλά-καλά κλείσει ούτε τρία 24ωρα από τον θάνατο του 90χρονου επαναστάτη και μακροβιότερου Κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο και ήδη οι αποκαλύψεις για τη μεγαλοαστική ζωή ενός σκληροπυρηνικού κομμουνιστή έρχονται στο φως.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, τα πούρα Αβάνας δεν ήταν η μοναδική πολυτέλεια κι απόλαυση που επέτρεπε στον εαυτό του ο Κομαντάντε. Ο Κάστρο ήταν διαβόητος γυναικάς και καλοφαγάς, που συντηρούσε για την καλοπέρασή του 20 πολυτελείς επαύλεις σε όλη την Καραϊβική -συμπεριλαμβανομένου κι ενός ιδιωτικού νησιού, το οποίο επισκεπτόταν με το 26 μέτρων γιοτ του φτιαγμένο από σπάνιο ξύλο από την Αγκόλα.
Ο άνθρωπος που ξόδεψε ολόκληρη τη ζωή του αντιμαχόμενος τον καπιταλισμό και το lifestyle του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζούσε σαν βασιλιάς. Μάλιστα, ο επαναστάτης Φιντέλ φέρεται να σφετεριζόταν τα έσοδα από κρατικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων κι ένα μικρό χρυσορυχείο, προκειμένου να μπορεί ο ίδιος να διάγει πολυτελή ζωή.
Ωστόσο, όταν το 2006 το περιοδικό Forbes τον είχε κατατάξει στη λίστα με τους πιο πλούσιους «βασιλιάδες, βασίλισσες και δικτάτορες» του κόσμου, είχε εξοργισμένος απαντήσει πως ζούσε με μόλις 20 δολάρια τον μήνα.
Το 2014 όμως, διέρρευσαν πολλά για τον πολυτελή βίο που διήγε ο Φιντέλ Κάστρο, όταν ο επί χρόνια σωματοφύλακάς του Χουάν Ρεινάλδο Σάντσες έγραψε ένα βιβλίο για την κρυφή του ζωή η οποία εκτιμάτο τότε σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.athensvoice.gr/kosmos/i-100-ekat-dolarion-erotiki-zoi-toy-fintel-kastro-oi

Δεν υπάρχουν σχόλια: