googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Τρόμος στους δρόμους. Η αδιαφορία - ανικανότητα της τροχαίας στην Κω, σκοτώνει!!!


Για τις αθλιότητες των αρμόδιων(;) για την οδική ασφάλεια έχουμε ξαναγράψει. Τα κατορθώματα τους και οι ενέργειες τους έχουν προκαλέσει γενική αγανάκτηση. Δυστυχώς η κοινωνία γνωρίζει ότι τροχαία Κω σημαίνει αναξιοπιστία, εμπάθεια, αμάθεια.
Να θυμηθούμε την δόλια ενέργεια της αφαίρεσης διπλώματος, που δεν είχε λήξει και τα καθημερινά μπλόκα με στόχο,  όχι την επικίνδυνη οδήγηση, όχι τις παραβάσεις που σκοτώνουν, αλλά την είσπραξη και το πιάσιμο των οικονομικών τους στόχων.
Είναι πραγματικά τραγικό ότι οι κύριοι της τροχαίας δεν ασχολούνται με τις παραβάσεις που βάζουν σε κίνδυνο την ζωή και την υγεία τρίτων. Θέλετε αποδείξεις; Έχει γεμίσει τελευταία η πόλη από αυτοκίνητα όπως της φωτό που κυκλοφορούν με σιδεριές μεταφοράς ποδηλάτων. 
Αν αυτές οι σιδεριές δεν είναι επικίνδυνες για τον ατυχή που θα πέσει πάνω τους και θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο σουβλίσματος, τότε τι είναι επικίνδυνο;
Η μεταφορά ποδηλάτων με τον τρόπο αυτό  αποτελεί κίνδυνο θάνατο για τους αναβάτες δικύκλων και τους άλλους οδηγούς. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα όταν οι σιδεριές είναι άνευ φορτίου (ποδηλάτου) οπότε είναι και ελάχιστα ορατές.
Δυστυχώς οι κύριοι της τροχαίας παραβαίνουν συστηματικά το καθήκον τους, αγνοούν τον Κ.Ο.Κ. και μας εκθέτουν  σε κινδύνους με απρόβλεπτες συνέπειες. Εμείς απλά ενημερωτικά θα τους θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 32, παρ. 2   "Το φορτίο ταυ οχήματος πρέπει να τακτοποιείται και να στοιβάζεται κατά τρόπον ώστε: α) Να μην εκτίθενται σε κίνδυνο πρόσωπα και .......)"
Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 82, παρ. 4 "Τα μηχανοκίνητα οχήματα, τα μοτοποδήλατα και τα ρυμουλκούμενα πρέπει να είναι κατασκευασμένα και εξοπλισμένα κατά τρόπον ώστε να περιορίζεται κατά το δυνατόν, σε περίπτωση ατυχήματος, ο κίνδυνος, τόσο για τους επιβαίνοντες αυτών όσο και για τους λοιπούς που χρησιμοποιούν τις οδούς. Ιδιαιτέρως τα οχήματα αυτά πρέπει να μην φέρουν στο εσωτερικό και εξωτερικό τους μέρος διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα που προεξέχουν και τα οποία είναι δυνατόν να καταστούν επικίνδυνα για τους επιβάτες ή τους λοιπούς χρήστες της οδού".
Υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα ισχυριστεί ότι η μεταφορά ποδηλάτου με τέτοια σχάρα δεν εκθέτει σε κίνδυνο τρίτα πρόσωπα; 

Πέρα όμως από τη τυπική νομιμότητα τι θα γίνει αν καρφωθεί κάποιος ατυχής δικυκλιστής σε αυτά τα προεξέχοντα σίδερα; Αυτό πότε θα το  σκεφθούν οι αρμόδιοι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: