googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Σοκ στα δημόσια νοσοκομεία: Το 15% των εισαγωγών προσβάλλονται από νοσοκομειακές λοιμώξεις

Σοκ στα δημόσια νοσοκομεία: Το 15% των εισαγωγών προσβάλλονται από νοσοκομειακές λοιμώξεις
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η χώρα μας εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις κατανάλωσης αντιβιοτικών και εμφάνισης ανθεκτικών βακτηρίων και όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, τα διαθέσιμα φάρμακα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα μικρόβια, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται υψηλά ποσοστά θνησιμότητας και σημαντική αύξηση του κόστους νοσηλείας (αντιβιοτικά, μεγάλη παράταση του χρόνου νοσηλείας στις κλινικές ή στις ΜΕΘ).
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πάνω από 4.000.000 ασθενείς υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο εμφανίζουν νοσοκομειακή λοίμωξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με εκτιμώμενο αριθμό θανάτων 37.000. Η νοσηρότητα από νοσοκομειακές λοιμώξεις στις χώρες της ΕΕ είναι 5% των εισαγωγών στα νοσοκομεία τους και η θνησιμότητα 15%. «Στη χώρα μας προσβάλλονται από νοσοκομειακές λοιμώξεις κατά μέσο όρο το 15% των εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία και η θνησιμότητα είναι πάνω από 30% των προσβληθέντων».
Στα ελληνικά νοσοκομεία, σημειώνει η Ομοσπονδία, τα συχνότερα απομονωθέντα παθογόνα- αίτια νοσοκομειακών λοιμώξεων, είναι το Αcinetobacter, η Klebsiella και η Pseudomonas. «Το ποσοστό θνησιμότητας από τα τρία παραπάνω μικρόβια φτάνει το 50% των προσβληθέντων στα δημόσια νοσοκομεία».
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27201&subid=2&pubid=114273902

Δεν υπάρχουν σχόλια: