googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ο Δημήτρης Σαράντης καταγγέλλει την πρόθεση του Δήμου Κω για αύξηση των τελών και καυτηριάζει τις απειλές και ειρωνείες του δημάρχου!!!

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ) έχει πολλαπλώς εκφράσει την αγωνία και τους κινδύνους για τις τοπικές επιχειρήσεις του νησιωτικού μας νομού από τη συνεχιζόμενη υπερφορολόγηση τους. Δυστυχώς, ο Δήμος Κω αγνοεί την εν λόγω πραγματικότητα και προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς την αύξηση των δημοτικών τελών. Ήδη, με την από 7-11-2016 επιστολή του Προέδρου του Επιμελητήριου κ. Γιάννη Πάππου προς την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Παπαχρήστου Ευτέρπη έχει εκφρασθεί ρητά και κατηγορηματικά η αντίθεση του Επιμελητηρίου για την οποιαδήποτε αύξηση τελών ή επιβολή νέων τελών.
Η εν λόγω τακτική της οικονομικής αφαίμαξης των επιχειρήσεων θα οδηγήσει απλώς και μόνον στην κατάρρευση τους. Ιδίως στο νησί της Κω, που τόσα έχει υποφέρει τα τελευταία δύο έτη, δεν μπορεί να κατανοηθεί η στάση του Δήμου Κω να επιθυμεί να φορτώσει νέα οικονομικά βάρη στους επιχειρηματίες που μετά βίας προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους. Άλλωστε, τέτοιες φορομπηχτικές πρωτοβουλίες αγνοούν και τις συνέπειες τους, που θα είναι η αύξηση των τιμών και η αύξηση της ανεργίας.
Αναγκαζόμαστε δε, να θυμίσουμε στο Δήμαρχο Κω ότι, τόσο στο προεκλογικό του πρόγραμμα των δημοτικών εκλογών του 2006 όσο και στο προεκλογικό του πρόγραμμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών, έκανε λόγο για «πάγωμα» των δημοτικών τελών και αναθεώρηση τελών με βάση και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η επιχειρηματική και επαγγελματική κοινότητα του νησιού της Κω εξακολουθεί να αναμένει την τήρηση της εν λόγω προεκλογικής δέσμευσης του Δημάρχου. Και καλό θα ήταν ο Δήμαρχος Κω να προβαίνει σε διάλογο με τους θεσμικούς φορείς και όχι σε ειρωνείες και απειλές απέναντί τους, ιδίως όταν έχει εκτεθεί στην Κωακή κοινωνία από τη διαφορά προεκλογικών του δεσμεύσεων και μετεκλογικών του έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: