googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Φονική γρίπη: 26 νεκροί, 135 άνθρωποι σε εντατικές

Yiannis Chatzipanagiotis
Φωνή βοώντος! Τελευταίοι στον εμβολιασμό κατά της γρίπης και φυσικά πρώτοι σε θανάτους από την γρίπη! Αρνούμαστε πεισματικά τον εμβολιασμό γιατί... έτσι γουστάρουμε....όπως γουστάρουμε να καπνίζουμε όπου θέλουμε...απλά,έτσι γουστάρουμε...
Φονική γρίπη: 26 νεκροί, 135 άνθρωποι σε εντατικές
Μόλις ένας στους πέντε ασθενείς με γρίπη έχει κάνει αντιγριπικό εμβόλιο - Μέση ηλικία των βαρέως ασθενών τα 67,6 χρόνια - Σαρώνει η γρίπη Α(Η3Ν2) - Από τους 135 που μπήκαν σε εντατική οι 128 ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και μόνο ένας στους πέντε είχε εμβολιαστείΠρος την κορύφωσή της βρίσκεται η επιδημία της γρίπης στη χώρα μας, με τους νεκρούς και τους νοσηλευόμενους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι Έλληνες για μια ακόμη χρονιά δεν χρησιμοποίησαν το πιο ισχυρό «όπλο» που είχαν στη διάθεσή τους για να αντιμετωπίσουν τη γρίπη, το εμβόλιο.
Μόλις ένας στους πέντε ασθενείς με γρίπη έχει κάνει αντιγριπικό εμβόλιο – σημειωτέον ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι αρμόδιοι εμφανίζονταν ικανοποιημένοι το προηγούμενο διάστημα για την κίνηση του εμβολίου ισχυριζόμενοι ότι διατέθηκαν 1,8 εκατ. δόσεις αντιγριπικού εμβολίου και ότι συνεπώς θα υπήρχε μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, και ιδίως των ομάδων υψηλού κινδύνου.
Ο απολογισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ –μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης- είναι βαρύς: 26 άνθρωποι έχουν καταλήξει από την αρχή της περιόδου της γρίπης λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους και 144 άνθρωποι εκδήλωσαν βαριά γρίπη, εκ των οποίων οι 135 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.
Η μη χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου είναι κοινός παρονομαστής σε όλα τα περιστατικά, θανατηφόρα και μη, της γρίπης, παρά το γεγονός μάλιστα πως πρόκειται για περιστατικά που συγκαταλέγονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ασθένειας.
«Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει αυξημένη. Το γεγονός αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, όπως είναι το σύνηθες για την εποχή» σημειώνεται στην έκθεση της επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.protothema.gr/greece/article/648911/gripi-edatikes/

Δεν υπάρχουν σχόλια: