googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Κυβέρνηση αριστεριστών - ολετήρων της παιδείας!!!

Παναγιώτης Φιλντίσης

Μια ακόμη φορά, αλλάζουν όλα και στον τρόπο διδασκαλίας στο Λύκειο, αλλά και στην προετοιμασία των μαθητών για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Μετά τα όντως απογοητευτικά αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA που απέδειξαν αυτό που όλοι έχουμε βιώσει ή τουλάχιστον υποπτευθεί ότι με περικοπές στην Εκπαίδευση η κρίση απλώς διευρύνεται, οι Έλληνες μαθητές θα γίνουν …πειραματόζωα σε ένα ιδιότυπο …Baccalaureate στο οποίο ουσιαστικά τα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας ουσιαστικά δεν εξετάζονται.
Τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών παρακολουθούν τα τελευταία δύο χρόνια μια άνευ προηγουμένου απαξιωτική αντιμετώπιση του μαθήματος της Φυσικής σε σχέση με τα υπόλοιπα μαθήματα των Θετικών Επιστημών.
Την ώρα που ουσιαστικά αναμένουμε τη συγκεκριμενοποίηση των αλλαγών κυρίως στο Λύκειο όπου τα διδασκόμενα μαθήματα θα είναι σαφώς λιγότερα από σήμερα και στην Γ Λυκείου οι μαθητές θα επιλέγουν τι θα διδαχθούν και σε τι θα εξετασθούν από ένα πακέτο μαθημάτων που μάλλον θα θυμίζει τις παλαιότερες «Δέσμες», η ΕΕΦ κρούει για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου.
• Η απαξιωτική αντιμετώπιση του μαθήματος της Φυσικής σε σχέση με τα άλλα μαθήματα των φυσικών επιστημών , έγινε με την αφαίρεση σημαντικών τμημάτων ύλης με αποτέλεσμα ο μαθητής σήμερα , να τελειώνει το σχολείο αγνοώντας την πυρηνική φυσική, τον ηλεκτρομαγνητισμό, τη θεωρία της σχετικότητας, δηλαδή όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα της ανθρώπινης νόησης , χωρίς τα οποία δεν είναι καθόλου εύκολο ο σύγχρονος άνθρωπος να παρακολουθήσει τις επιστημονικές εξελίξεις.
• Η κατάργηση της διάθεσης τριών ωρών από το διδακτικό ωράριο του Υπεύθυνου Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση της αποτελεσματικής χρήσης του εργαστηρίου για τα μαθήματα Φυσικής και Χημείας, ενώ η τάση παγκοσμίως είναι τα μαθήματα αυτά να γίνονται πάντα στο εργαστήριο.
Την ώρα που κάποιοι προσπαθούν να λύσουν άλλων έναν «γρίφο» εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ εμείς ζητάμε πάνω απ όλα ένα σχολείο που να δίνει ίσες ευκαιρίες για όλους , καλλιεργώντας το πνεύμα και αναπτύσσοντας τις ικανότητες των

Δεν υπάρχουν σχόλια: