googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Λεφτά υπάρχουν!!! Στο φως οι «χρυσοί» μισθοί των εργαζoμένων του ΟΑΣΘ

oasth_misthoi
Στο πόρισμα των επιθεωρητών του υπουργείου Μεταφορών για το «βασιλικό» μονοπώλιο του ΟΑΣΘ καταγράφονται αναλυτικά οι «παχυλοί» μισθοί των εργαζομένων κάποιοι από τους οποίους είναι και μέτοχοι του Οργανισμού .
Οπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση στους υπαλλήλους του ΟΑΣΘ δίνονται συνολικά 58 επιδόματα!  Συγκεκριμένα για το προσωπικό κίνησης προβλέπονται 26 επιδόματα,  για το προσωπικό συντήρησης 11 επιδόματα ενώ στο διοικητικό προσωπικό δίνονται 21 επιδόματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας!
Ο πολλαπλασιασμός που κάνει… θαύματα!
Οπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές από τυχαίο δείγμα μισθοδοτικών καταστάσεων  «το ύψος του βασικού μισθού αποτελεί μόλις το 35% του συνόλου των βασικών αποδοχών ενώ το σύνολο των επιδομάτων αποτελεί ποσοστό 65% των βασικών αποδοχών»! Μάλιστα όπως προκύπτει από τον έλεγχο τα περισσότερα επιδόματα υπολογίζονται όχι επί του βασικού μισθού, αλλά επί μισθού στον οποίο έχουν ενσωματωθεί άλλα επιδόματα. Ενδεικτικά στο πόρισμα αναφέρεται ότι επίδομα συζύγου ύψους 10% υπολογίζεται σε μισθό στον οποίο ήδη έχουν ενσωματωθεί το λεγόμενος χρονοεπίδομα, το επίδομα χιλιομετρικής απόστασης, του επιδόματος ειδικών συνθηκών και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας! Μ’ αυτόν τον υπολογισμό ο βασικός μισθός ενός νέου σχετικά οδηγού των 578,27 ευρώ γίνεται 2.153 ευρώ και ο βασικός μισθός ύψους 868,36 ευρώ ενός παλιού διοικητικού υπαλλήλου γίνεται 4.370 ευρώ!
Διαβάστε όλο το άρθρο: 
https://www.dailythess.gr/sto-fos-chrysi-misthi-ton-ergazomenon-tou-oasth/

Δεν υπάρχουν σχόλια: