googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Παραμύθια της Χαλιμάς η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων από την "αριστερή" κυβέρνηση. Η δική μας πρόταση "Επανεκκίνηση Μικρών Επιχειρήσεων"...

Η άγνοια αυτών  που συντάσσουν νομοσχέδια και προωθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες, για την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας είναι αιτία πολλών δεινών και στρεβλώσεων. Ας δούμε συγκεκριμένα το θέμα για το νησί μας. Στο νησί μας όπου υπάρχει ένα τεράστιο εγκατεστημένο κεφάλαιο, ένα πολύ σημαντικό κτιριακό απόθεμα που για διαφόρους λόγους έχει βγει από την τουριστική αγορά. Η επανένταξη και αξιοποίηση τους θα δώσει την δυνατότητα απασχόλησης σε σημαντικό αριθμό ατόμων που τώρα βαρύνουν τον δημόσιο κορβανά, επιδοτούμενοι ως άνεργοι ή ενισχυόμενοι μέσω πρωτοβουλιών καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας.
Τι χρειάζονται όμως οι σχολάζουσες αυτές επιχειρήσεις για να κάνουν την επανεκκίνηση. Μα φυσικά χρηματοδοτική στήριξη για αναβάθμιση εγκαταστάσεων και  ρύθμιση παλαιών τραπεζικών, φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών.
Χρηματοδοτική στήριξη που δεν θα δοθεί άκριτα αλλά κατόπιν σοβαρής μελέτης και ανάλυσης της βιωσιμότητα της κάθε επιχείρησης.
Τι συμβαίνει σήμερα; Το ακριβώς αντίθετο. Παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες περί δήθεν στήριξης των μικρών επιχειρήσεων από την "αριστερή" κυβέρνηση, όποιος "μικρός" τολμήσει να ζητήσει ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο θα συναντήσει την άμεση απόρριψη καθώς στερείται φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας ενώ αν αιτηθεί τραπεζικό δανεισμό θα βρεθεί σε αδυναμία να προσκομίσει κερδοφόρους ισολογισμούς.
Τι προτείνουμε;
Την θέσπιση ειδικού προγράμματος (Επανεκκίνηση Μικρών Επιχειρήσεων-ΕΠΑΜΕ) για την επαναλειτουργία μικρών κλειστών επιχειρήσεων, που έχουν προοπτικές βιωσιμότητας.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

  • Ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών σε 100 δόσεις με περίοδο χάριτος έως την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.
  • Κρατική εγγύηση για την δανειοδότηση των μικρών επιχειρήσεων που κρίνονται βιώσιμες, από το τραπεζικό σύστημα χωρίς προσκόμιση κερδοφόρων ισολογισμών.
  • Επιδότηση επιτοκίου των επιχειρήσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα αναλογικά με τον αριθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας. Προτείνουμε 5% μείωση του βασικού επενδυτικού επιτοκίου για κάθε θέση εργασίας για το δεκαετές επιχειρηματικό δάνειο.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη και επιβαρύνσεις για όσο διάστημα ήταν κλειστές και μείωση των τελών αυτών κατά 50% για τα 5 πρώτα έτη της επαναλειτουργίας τους.

Η πρόταση μας είναι μπορεί να αποτελέσει την αποτελεσματικότερη και φθηνότερη πρωτοβουλία μείωσης της ανεργίας και οικονομικής ανάπτυξης. Ενισχύει την κοινωνική συνοχή και στηρίζει έμπρακτα την νησιωτικότητα. Η αριστερή κυβέρνηση αντί να μοιράζει επιδόματα φτώχειας, ας διαθέσει τα χρήματα για την στήριξη των Μικρών Επιχειρήσεων και τη δημιουργία πλούτου μέσα από την εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: