googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Αποκάλυψη-«βόμβα» Ερντογάν – Υπήρξε μυστική συμφωνία με Τουρκία για την παράδοση των «8»;


Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μια ημέρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους 8 στρατιωτικούς στην Τουρκία.
Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας για την υπόθεση είπε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ότι όταν είχε συμβεί το περιστατικό με τους 8 αυτομολήσαντες στρατιωτικούς είχε επικοινωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση και του είχε ειπωθεί ότι το ζήτημα θα λυθεί σε 15-20 ημέρες.
«Η Ελλάδα δεν μας δίνει ακόμα τους 8 που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Τους πήρα μια ημέρα μετά την αυτομόληση των 8 και μου υποσχέθηκαν ότι θα μας τους παρέδιδαν σε 15-20 ημέρες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Πρόκειται για πράξεις τρομοκρατίας στην Τουρκία και γι αυτό αυτοί οι στρατιωτικοί πρέπει να δικαστούν εδώ.
Η καθυστέρηση στην έκδοσή τους σαφώς θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Ερντογάν.
Παράλληλα, όπως είχε προαναγγείλει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σκληραίνει την στάση του μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.
Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και η ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή των προσφύγων, δήλωσε νωρίτερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι.
http://www.lykavitos.gr/archives/445591

Δεν υπάρχουν σχόλια: