googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

N.Koτζιάς: "Με τα χρήματα που ξοδεύουμε σε πρόσφυγες-λάθρο δεν θα χρειάζονταν να κάνουμε περικοπές στις συντάξεις"!

Σε μια ωμή ομολογία για το κόστος που φορτώνεται η Ελλάδα για τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που περνούν στην χώρα μας προέβη ο Υπουργός Εξωτερικών κ Νίκος Κοτζιάς, με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Tageszeitung καθώς όπως αναφέρει "με τα χρήματα αυτά, δεν θα χρειάζονταν να κοπούν οι συντάξεις που επιβάλει η τρόικα"!
Όσο και αν ακούγεται για μια ''εύκολη'' δικαιολογία της κυβέρνησης για να μετακινήσει τις ευθύνες από τα λάθη και τις αστοχίες της πολιτικής της, δεν μπορεί κανείς να τρομάζει με την διάθεση, αυτή την δύσκολη εποχή, 2 δισεκατομμύρίων ευρώ για το προσφυγικό σε ένα έτος!
Ιδού ο σχετικός διάλογος :
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον προηγούμενο χρόνο έφτασαν στην Ελλάδα περί το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Πόσο δαπανηρή ήταν αυτή η εξέλιξη για την κυβέρνησή σας;
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Έχουμε δαπανήσει περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Για καταλύματα, σίτιση, μεταφορά και υγειονομική περίθαλψη. Για εμάς, δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι πάρα πολλά χρήματα – είναι για την ακρίβεια περισσότερα από όσα θα αποφέρουν οι περικοπές συντάξεων που τώρα μας επιβάλλει η Τρόϊκα.
http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypex/387449_nkotzias-me-ta-hrimata-poy-xodeyoyme-se-prosfyges-lathro-den-tha

Δεν υπάρχουν σχόλια: