googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Μνήμες από τον «στρατηγό άνεμο» και τους δασικούς εμπρησμούς του 2007.

epanerxontai-oi-thewries-sunwmosias-gia-tis-purkagies-tou-2007
Η παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ασύμμετρες Πυρκαγιές του 2007, στην Ελλάδα», με συγγραφείς τον αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Σταμούλη και τον απόστρατο αξιωματικό και πραγματογνώμονα Ν. Διαμαντή, έγινε χθες το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο τότε Υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσσόπουλος, ήταν μεταξύ των ομιλητών, παρών και ο Βύρων Πολύδωρας καθώς είχε διατελέσει (2007) Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπουργοί βουλευτές εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του ΠΣ και της ΕΛΑΣ, και αρκετός κόσμος.
Το πύρινο έγκλημα που σάρωσε την χώρα εκείνο το καλοκαίρι (του 2007), με νεκρούς συμπολίτες μας, δεκάδες τραυματίες, μεγάλη καταστροφή σε περιουσίες αλλά και στον εθνικό φυσικό πλούτο, έγραψε μια τρομακτική σελίδα στην νεώτερη ιστορία της πατρίδας μας.
Σήμερα σχεδόν δέκα χρόνια μετά, μελετώντας το βιβλίο- παρατίθενται ανοιχτές πηγές, υπηρεσιακές καταγραφές και τεχνικές αναλύσεις- με την ασφάλεια της χρονικής απόστασης, μπορεί να αποτελέσει για τον αναγνώστη, σημείο προβληματισμού, και ενα επιπλέον βοήθημα στο ιστορικό του μέλλοντος για την αποτίμηση της μεγάλης εκείνης τραγωδίας.
Διαβάστε περισσότερα
http://www.thetoc.gr/politiki/article/epanerxontai-oi-thewries-sunwmosias-gia-tis-purkagies-tou-2007  

Δεν υπάρχουν σχόλια: