googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Η Κύπρος «είδε τη φορολογία αλλιώς» και βγαίνει από την ύφεση

Κύπρος: Πανευρωπαϊκή «πρωτιά» στην ανεργία τον Δεκέμβριο - Κεντρική Εικόνα/Video

Τρία μόλις χρόνια χρειάστηκε η Κύπρος για να βγει από το Μνημόνιο ενώ μέσα στο 2016 ετοιμάζεται να βγει στις αγορές και να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου, για πρώτη φορά από το 2014.
Τα στατιστικά στοιχεία φέρουν την κυπριακή οικονομία το α' τρίμηνο του έτους να παρουσιάζει τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη και τον τρίτο ψηλότερο στην ΕΕ. Βασικό «μότο» της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας παραμένει ότι η ανάπτυξη έρχεται με μείωση της φορολογίας και την προσέλκυσης επενδύσεων, κάτι που απέδειξε και στην πράξη η κυπριακή κυβέρνηση με τη σχεδιαζόμενη μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας κατά 50%.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά στο insider.gr, για τη μείωση της φορολογίας στην Κύπρο και επισημαίνει ότι: «Πιστεύουμε ότι η μείωση της φορολογίας θα φέρει την ανάπτυξη. Ούτε κατά την περίοδο του μνημονίου δεν εφαρμόσαμε σκληρή φοροεισπρακτική πολιτική. Και αυτό έφερε αποτέλεσμα. Τώρα μειώνουμε σταδιακά τη φορολογία για όλους τους πολίτες με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης και την προσέλκυση ενδύσεων. Δίνουμε προτεραιότητα στη μείωση των φορολογικών βαρών και σε μια πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης».
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.insider.gr/eidiseis/kosmos/14785/i-kypros-eide-ti-forologia-allios-kai-vgainei-apo-tin-yfesi

Δεν υπάρχουν σχόλια: