googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Νέα σφαγή της μεσαίας τάξης κρύβει το χτεσινό Eurogroup

Σε αλαλούμ εξελίχτηκαν οι δηλώσεις Ελλήνων υπουργών και ξένων αξιωματούχων μετά τη χτεσινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες. Άλλα λένε ότι συμφωνήθηκαν οι μεν και άλλα οι δε. Αποκρυπτογραφώντας τους, όμως, μπορεί να δει αυτό που πραγματικά συμφώνησαν: Νέα μεγάλα βάρη για τη μεσαία τάξη, που συμπαρασύρουν και τους ασθενέστερους.
Ποια, όμως, είναι η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα σ αυτά που διαδίδουν εδώ οι Έλληνες υπουργοί και σ’ αυτά που πραγματικά συμφωνήθηκαν χτες;
Οι κ Σταθάκης και Παππάς, καθώς και η ανεπίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης στήριξαν την επιχειρηματολογία τους για να μας πουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θριάμβευσε στο ότι  «οι θεσμοί» συμφώνησαν σε μέτρα «μηδενικής επιβάρυνσης», επομένως, όπως υποστηρίζουν, η κυβέρνηση για κάθε ευρώ που θα επιβαρύνει τους πολίτες θα παίρνει ένα άλλο ισοδύναμο για να τους ελαφραίνει! Τίποτε ψευδέστερο.
Κατ αρχήν, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισενμπλουμ ήταν ξεκάθαρος στο θέμα αυτό. «Έχουμε έναν συγκεκριμένο δημοσιονομικό δρόμο» είπε. «Το δημοσιονομικό περιθώριο που θα προκύψει από τις μεταρρυθμίσεις θα πάει σε μέτρα που θα ωθήσουν την ανάπτυξη». Αυτή, και καμιά άλλη, είναι η αλλαγή του μείγματος, για την οποία μίλησαν χτες οι δανειστές. Την οποία στέλνουν τους εκπροσώπους τους εδώ από την άλλη βδομάδα για να την επιβάλουν κι όλας. Αλλιώς, τα λεφτάκια τους δεν θα τα πάρουν ποτέ..
Για όποιον δεν κατάλαβε, ανάπτυξη κατά τους δανειστές είναι η Αγορά και οι Επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και τα έργα υποδομών για επενδύσεις. Δεν είναι οι άρπα κόλλα ψηφοθηρικές δήθεν παροχές σε 13ες συντάξεις που ονειρεύεται η κυβέρνηση, αφήνοντας τους άνεργους σύξυλους, ούτε η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για να διορίζονται στρατιές ημετέρων.
Διαβάστε περισσότερα
http://www.liberal.gr/arthro/116920/apopsi/stili-alatos/nea-sfagi-tis-mesaias-taxis-krubei-to-chtesino-Eurogroup.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: