googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Τι μας ετοιμάζουν; Σεμινάρια ισλαμικού δικαίου από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο / ΕΚΠΑ

Αφγανιστάν: Αποκεφαλισμός γυναίκας που πήγε για ψώνια χωρίς τον άντρα της
πήγε μόνη για ψώνια, ποινή ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ, cnn.gr
Ελένη Παπαδοπούλου
Εχουμε περάσει σε άλλη διάσταση. Κοιτάτε εκτίμηση στο ισλαμικό Δίκαιο και τις Σαρίες από τα όργανα της ΕΕ!!!!
Από την Effie Lambropoulou.
Σεμινάριο Επιμόρφωσης στο Ισλαμικό Δίκαιο & τη Σαρήα
O Eυρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) από το Μάρτιο του 2016 έχει ξεκινήσει επιμορφωτικά σεμινάρια που αποτελούν μια εισαγωγή στο Ισλαμικό Δίκαιο, το οποίο αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα νομικά συστήματα παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, μέσω αυτών θα επιτευχθεί η κατανόηση και περαιτέρω εντρύφηση στον τρόπο με τον οποίο απονέμεται η Δικαιοσύνη στα μουφτεία της Θράκης με δυνατότητα σχολιασμού και αξιολογήσεως των αποφάσεών τους επί τη βάσει του εφαρμοστέου δικαίου της περιοχής,της Σαρήα. Τα σεμινάρια αυτά θα συμβάλουν στην ορθότερη κατανόηση και γνωμοδότηση επί σχετικών θεμάτων, μετά από εξοικείωση με ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης.
Απευθύνεται σε Nομικούς, Δικαστικούς, Διπλωμάτες, Στρατιωτικούς
Γι αυτές τις κατηγορίες επαγγελματιών, η γνώση του σχετικού αντικειμένου κρίνεται αναγκαία, καθώς στη διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής μπορεί να έρθουν σε πολλές περιπτώσεις σε επαφή με θέματα που άπτονται του Ισλαμικού Δικαίου.
Η παρακολούθηση των επιμορφωτικών αυτών σεμιναρίων είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε ανήκει σε μία από τις ανωτέρω κατηγορίες, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη γνώση ή επαφή με το αντικείμενο.
Δομή Σεμιναρίων: Διαιρούνται σε 4 ενότητες, η κάθε μία εκ των οποίων έχει διάρκεια 1 μήνα. Θα εξετασθούν οι Πηγές του Ισλαμικού Δικαίου, η Ισλαμική Διακυβέρνηση και ο Ιερός Πόλεμος στο Ισλάμ (Τζιχάντ), ενώ θα γίνει εκτενής αναφορά στη Σαρήα, στο Αστικό Δίκαιο-Βακούφια, το Δημόσιο Δίκαιο και το Ποινικό Δίκαιο αντιστοίχως .
Γλώσσα Εκμάθησης: Ελληνικά
Διδάσκων: Κυριακός Νικολάου-Πατραγάς Δρ. Ισλαμικού Δικαίου (Εντεταλμένος), Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο / ΕΚΠΑ, Καθηγητής Έδρας "Ρεφαάτ αλ-Σαήντ" /EPLO
Τα δίδακτρα για τα σεμινάρια ανέρχονται στο ποσό των 450€ και καταβάλλονται εφάπαξ πριν την έναρξη του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: