googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Παγωμένη στο χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ η επένδυση του Ελληνικού

Παγωμένη στο χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ η επένδυση του Ελληνικού
Σημάδια παράλυσης εμφανίζονται και πάλι γύρω από μεγάλες δρομολογημένες επενδύσεις, απαραίτητες για την ανάπτυξη, στην πλάτη της οποίας κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, παίζουν το γνωστό από παλιά παιχνίδι των καθυστερήσεων.
Κορωνίδα το νέο φιάσκο με το Ελληνικό, και τα καινούργια μεθοδικά προσκόμματα τόσο από την νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας της “Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο”, όσο κυρίως την ερώτηση των 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα τους αρχαιολογικούς χώρους.
Κίνηση που ερμηνεύεται περισσότερο ως πολιτική πράξη, πόσο μάλλον όταν οι ερωτώντες βουλευτές προέρχονται στην πλειονότητά τους από την ομάδα των “53”, παρά ουσίας, αφού υποτίθεται ότι το θέμα με τα αρχαία έχει ήδη δρομολογηθεί. 
Είναι απορίας άξιον, ποιος ο λόγος της ερώτησης, όταν μετά τον θόρυβο που είχε προκαλέσει τον περασμένο Αύγουστο η “βόμβα” του πρώην υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να κηρυχθεί μεγάλο μέρος της έκτασης ως αρχαιολογικός χώρος, συμφωνήθηκε να συνταχθεί μνημόνιο κατανόησης ανάμεσα στο Δημόσιο και τους επενδυτές. Σύμφωνα με αυτό το μνημόνιο το οποίο όμως δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί στους επενδυτές, θα προσδιορίζονταν ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος συγκεκριμένα μόνο τμήματα της έκτασης. 
Ένα μνημόνιο που όπως και οι ερωτήσεις στην Βουλή, δεν εξυπηρετούν στην ουσία τίποτα περισσότερο, παρά τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ούτως ή άλλως, η ελληνική νομοθεσία είναι σαφής και προβλέπει ότι σε κάθε εργοτάξιο, από την ανέγερση μιας απλής οικοδομής, μέχρι την ανάπτυξη ενός φαραωνικού έργου όπως το Ελληνικό, η αρχαιολογία είναι παρούσα. Εάν βρεθούν αρχαία, το έργο σταματάει, όπως συνέβη εκατοντάδες φορές κατά τη διάρκεια κατασκευής του μετρό της Αθήνας. 

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, οι πληροφορίες φέρουν τον επενδυτή να μην είναι διατεθειμένος να υπογράψει τίποτα περισσότερο απ’ όσα προβλέπει η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ, η οποία και δεν έχει την παραμικρή αναφορά σε αρχαία.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.liberal.gr/arthro/115798/oikonomia/epicheiriseis/pagomeni-sto-chrono-tou-syriza-i-ependusi-tou-ellinikou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: