googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ας μάθουμε για τα κλιματιστικά...

  • Τι είναι το SCOP - SEER

    SEER: Είναι ο συνολικός συντελεστής απόδοσης της συσκευής, που ορίζεται σαν ο λόγος της ετήσιας ανάγκης σε ψύξη προς την συνολική ετήσια ενέργεια που καταναλώνεται για την ψύξη.

    SCOP: Είναι ο...
    συνολικός συντελεστής απόδοσης της συσκευής σε θέρμανση, που ορίζεται σαν ο λόγος της συνολικής ετήσιας ανάγκης σε θέρμανση προς την συνολική ετήσια ενέργεια που καταναλώνεται σε θέρμανση
  • Τι είναι η ενεργειακή κλάση;

    Σύμφωνα με τον καινούργιο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο τρόπος κατάταξης των κλιματιστικών συσκευών σε ενεργειακές κατηγορίες αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2013.
    Μέχρι τώρα, το κριτήριο για την κατάταξη μιας κλιματιστικής συσκευής σε κάποια ενεργειακή κατηγορία ήταν ο συντελεστής EER(Energy Efficiency Ratio) για την ψύξη και COP (Coefficient of Performance) για την θέρμανση. Ο τρόπος υπολογισμού των δύο αυτών συντελεστών είναι πολύ απλός. Ο συντελεστής EER προκύπτει από την διαίρεση της ψυκτικής απόδοσης του μηχανήματος σε KW με την κατανάλωση ρευματος πάλι σε KW. Έτσι προκύπτει ένας καθαρός αριθμός, ο οποίος αν είναι μεγαλύτερος του 3,20 κατατάσσει την συσκευή στην ενεργειακή κατηγορία Α για την κατανάλωση στην ψύξη. Αντίστοιχα, αν διαιρέσουμε τη θερμαντική απόδοση του μηχανήματος σε KW με την κατανάλωση σε KW, προκύπτει πάλι ένας καθαρός αριθμός (COP) ο οποίος αν είναι μεγαλύτερος του 3,60 κατατάσσει τη συσκευή σε ενεργειακή κατηγορία Α για τη θέρμανση.

    Αυτός ο τρόπος κατάταξης σε ενεργειακές κατηγορίες είναι σρκετά απλός, όμως αδικεί τις συσκευές Inverter γιατί ο υπολογισμός γίνεται στην ονομαστική τους απόδοση, όχι στην πραγματική. Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, η οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος επιτυγχάνεται όταν οι συσκευές Inverter λειτουργούν με χαμηλότερη απόδοση.
    Απο εφέτος, προκειμένου να κατατάξει τις κλιματιστικές συσκευές σε ενεργειακές κατηγορίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση καθιερώνει τους συντελεστές SEER (Seasonal energy effiency ratio) και SCOP (Seasonal coefficient of performance)

    Ο συντελεστής SEER είναι ο συνολικός συντελεστής απόδοσης της συσκευής, που ορίζεται σαν ο λόγος της ετήσιας ανάγκης σε ψύξη προς την συνολική ετήσια ενέργεια που καταναλώνεται για την ψύξη

    Ο συντελεστής SCOP είναι ο συνολικός συντελεστής απόδοσης της συσκευής σε θέρμανση, που ορίζεται σαν ο λόγος της συνολικής ετήσιας ανάγκης σε θέρμανση προς την συνολική ετήσια ενέργεια που καταναλώνεται σε θέρμανση
    Διαβάστε περισσότερα:
http://krasodad.blogspot.gr/2015/05/scop-seer.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: