googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ποιοι κινδυνεύουν από το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

E-smoking ή αλλιώς άτμισμα: Νέα μόδα, ασφαλές κάπνισμα ή ένας εναλλακτικός τρόπος διακοπής του καπνίσματος; Η τίποτα από τα παραπάνω; Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, πάντως, από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας –που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Κίνα– και μέχρι που κατέκλυσαν την παγκόσμια αγορά, έχουν γίνει αφορμή να χυθεί πολύ ηλεκτρονικό μελάνι.

Φανατικοί φίλοι και ορκισμένοι πολέμιοι αυτής της νέας καπνιστικής συνήθειας διασταυρώνουν συχνά τα ξίφη τους, καθώς και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι η αντίθετη μέθοδος από αυτήν που ακολουθούν οι ίδιοι είναι η περισσότερο επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πού κρύβεται η αλήθεια και πού το ψέμα;
Σίγουρα η πιο ειλικρινής και απόλυτη απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα –με τα μέχρι σήμερα επιστημονικά δεδομένα– είναι ότι το πιο «υγιεινό κάπνισμα» είναι…η παραίτηση από την καπνιστική συνήθεια, εν γένει. Αλλά επειδή αυτό για κάποιους είναι από δύσκολο έως αδύνατον, ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε και τις δύο απόψεις, μέσα από επιστημονικές γνώμες που έχουν εκφραστεί κατά καιρούς στα ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τις λιγοστές αξιόπιστες έρευνες που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς.
Είναι τα e-cigarettes μέθοδος υψηλής τεχνολογίας για να συνδεθεί η νέα γενιά με τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος;
Οι έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων σίγουρα υστερούν σε σχέση με την υψηλή δημοτικότητά τους. Είτε, όμως, είναι έτοιμη η ανθρωπότητα, είτε όχι για να τα υποδεχθεί, η εποχή του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι εδώ και σύρει πίσω της μία τεράστια ακμάζουσα βιομηχανία εκατομμυρίων δολαρίων.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.liberal.gr/arthro/55979/ygeia/2016/poioi-kinduneuoun-apo-to-ilektroniko-tsigaro.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: