googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Η ηθική της αριστεράς: Κυνηγούν ακόμη το Golden Boy του ΑΔΜΗΕ για να επιστρέψει τα χρήματα















Έξι μήνες έχουν περάσει από τότε που αποκαλύφθηκε η υπόθεση των Golden Boys του ΑΔΜΗΕ, τα οποία και έδωσαν αύξηση στον εαυτό τους, και ο ένας εκ των δύο, ακόμη να επιστρέψει τα χρήματα.
Ο λόγος για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, Ιωάννη Μπλάνα, εναντίον του οποίου στρέφεται τώρα ο ΑΔΜΗΕ, ζητώντας του να δώσει πίσω τα χρήματα, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε προ ημερών το Διοικητικό του Συμβούλιο, κατόπιν εντολής του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας. Το τελευταίο απαιτεί να γίνει κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να επιστραφεί το ποσό στο ταμείο του ΑΔΜΗΕ.
Την υπόθεση είχε φέρει στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, και σύμφωνα με αυτήν, τα δύο στελέχη του ΑΔΜΗΕ (ο διευθύνων σύμβουλος Ι. Μπλάνας και ο πρόεδρος Μ. Κορωνιωτάκης) είχαν εξασφαλίσει για τον εαυτό τους, και μάλιστα αναδρομικά, αύξηση από τα περίπου 4.600 ευρώ που ελάμβαναν το μήνα σε 20.000 ευρώ.
Έπειτα από το θόρυβο που προκλήθηκε και την παρέμβαση του Γ. Σταθάκη, που τον Φεβρουάριο ζήτησε και πήρε την παραίτηση των δύο στελεχών από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, ο μεν Μ. Κορωνιωτάκης επέστρεψε τα χρήματα, όχι όμως και ο Ι. Μπλάνας.
Το επιχείρημα του τελευταίου ήταν και παραμένει το γεγονός ότι υπάρχει ψηφισμένος νόμος από τα τέλη του 2015, που αίρει το πλαφόν στις αμοιβές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ, διάταξη την οποία και περιελάμβανε η σύμβαση την οποία υπέγραψε. Η διάταξη μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν σε απόλυτη γνώση του υπουργείου, της ΔΕΗ, όσο και του Εποπτικού Συμβουλίου, το οποίο και είχε εγκρίνει την επίμαχη σύμβαση.
Επίσης ενδιαφέρον έχει ότι στις οικονομικές καταστάσεις του ΑΔΜΗΕ για την περυσινή χρονιά αναφέρεται ότι: "… στα τέλη του 2016 πραγματοποιήθηκε καταβολή συμπληρωματικών αμοιβών σε πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (στον Πρόεδρο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο) συνολικού κόστους 500.000 περίπου. Ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε την ανάκτηση του ποσού που αποδόθηκε στα ανωτέρω μέλη σχηματίζοντας σχετική απαίτηση στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις. Η εταιρεία έχει αναγνωρίσει απαιτήσεις 247.000 ευρώ περίπου, πλέον 112.000 ευρώ έναντι αυτών των αχρεωστήτως καταβεβλημένων πρόσθετων αμοιβών. Το ένα μέλος έχει ήδη επιστρέψει τα αποδοθέντα σε αυτό ποσά".
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.liberal.gr/arthro/144599/oikonomia/epicheiriseis/kunigoun-akomi-to-Golden-Boy-tou-admie-gia-na-epistrepsei-ta-chrimata.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: