googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Η μεταρρύθμιση στην Παιδεία για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα

Η μεταρρύθμιση στην Παιδεία  για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα
Της Αικατερίνης Διακίδη-Κώστα
Γραμματέας ΔΗΜ. Τ.Ο ΝΔ Ρόδου
Μέλος της Ομάδας Εργασίας του Τομέας Παιδείας ΝΔ

Σήμερα περισσότερο από ποτέ προβάλει ως αναγκαιότητα η διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού συστήματος για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Η Δημόσια Παιδεία οφείλει να παρέχει σε όλους/ες ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες μάθησης και να αποτελεί το χώρο του βασικού μηχανισμού της κοινωνικής κινητικότητας. Η έμφαση πρέπει να δοθεί στο τρίπτυχο ευκαιρίες, προσπάθεια και αριστεία. Οι τρεις συνιστώσες οφείλουν να βρίσκονται στον πυρήνα κάθε σύγχρονης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.
Η Αριστεία δεν επικεντρώνεται μόνο στον καλό/η μαθητή/τρια αλλά και σε κάθε παιδί που προσπαθεί να βελτιώνεται συνεχώς και εντάσσεται σε μια διεργασία συνεχούς ανέλιξης των μαθησιακών επιτευγμάτων του.
Για τη Νέα Δημοκρατία, η μεταρρύθμιση στην Παιδεία αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Η επιλογή στηρίζεται στο δίπτυχο «ελεύθερο σχολείο» και «αυτόνομο πανεπιστήμιο». Σχολεία και Πανεπιστήμια τα οποία θα εποπτεύονται παραγωγικά και με κριτήρια ποιότητας από το Υπουργείο αλλά ταυτόχρονα θα έχουν σχετική αυτονομία με έμφαση στο μαθητή και το φοιτητή αντίστοιχα.
Η καρδιά της Εκπαίδευσης χτυπά στο δημόσιο σχολείο, στο νηπιαγωγείο, στην πρωτοβάθμια, και στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι Ανισότητες δρομολογούνται από πολύ νωρίς στη ζωή ενός παιδιού. Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί: «Με Κυβέρνηση της ΝΔ κανένα παιδί δεν θα βρεθεί εκτός παιδικού σταθμού».
Η έμφαση της πρότασης για την παιδεία εμπεριέχει τις έννοιες Αυτονομία, Αξιολόγηση και Αριστεία.
Διαβάστε περισσότερα:  
http://www.rodiaki.gr/article/362199/h-metarrythmish-sthn-paideia-gia-th-nea-dhmokratia-apotelei-prwth-politikh-proteraiothta

Δεν υπάρχουν σχόλια: