googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

73 χρόνια μετά το Κορωπί αποκτά τη δική του θέση στην Εθνική Ιστορία μας – Αυτή είναι η αλήθεια για το Ολοκαύτωμα της 9/10/1944!

olokaft alitheia


8 Οκτωβρίου 2017. Αποκαταστάθηκε η Ιστορική αλήθεια για το Ολοκαύτωμα του Κορωπίου από τις ψευδολογίες ταγμένων αριστερών «ιστοριογράφων»!
Μέχρι τη δεκαετία του ’70 ή επομένη παράγραφος απέδιδε περιληπτικά το Ολοκαύτωμα του Κορωπίου από τους Γερμανούς στις 9 Οκτωβρίου 1944:
«..Ηταν Κυριακή όταν τις πρώτες βραδινές ώρες οι κάτοικοι της πόλης αναγκάστηκαν σε μαζική έξοδο προς τα γύρω βουνά, μετά από ανταλλαγές πυρών στο βόρειο οδικό άξονα της πόλης μεταξύ της αποχωρούσας γερμανικής δύναμης και ανδρών του ΕΛΑΣ. Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 1944, ισχυρή γερμανική ναζιστική δύναμη πυρός φτάνει τα ξημερώματα και σπέρνει τον όλεθρο στο διάβα της. Οι Ναζιστικές δυνάμεις, δολοφονούν με πολλούς φρικτούς τρόπους, 47 αμάχους ηλικίας, από 2 έως 80 ετών. Πυρπολήθηκαν, 401 οικίες, 60 ιδιωτικές επιχειρήσεις-καταστήματα, το κοινοτικό κατάστημα, το υποθηκοφυλακείο, το τηλεγραφείο-ταχυδρομείο και όλα τα συμβολαιογραφεία...»
Μετά ήρθαν οι ιστοριογράφοι της Αριστεράς και έκαναν την ...αναθεώρηση της Ιστορίας. Δεν ήταν Γερμανοί οι θύτες. Όχι. Προτιμούσαν να ενοχοποιήσουν Έλληνες!
Σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Κορωπιόυ τρο 2016 συγγραφέας δύο σχετικών βιβλίων, ο Θωμάς Πρόφη ς, υπεστήριξε ότι το το έγκλημα του ολοκαυτώματος του Κορωπίου έγινε «από γερμανοντυμένους Έλληνες, ταγματασφαλίτες και Χίτες, εκτελώντας επιχείρηση εκκαθάρισης της περιοχής από ΕΛΑΣίτες και ΕΑΜίτες, κατά διαταγή του τότε στρατιωτικού Διοικητή Αττικής, τελέστηκε». Τα ίδια έχουν υποστηριχθεί από τον ίδιο και άλλους σε επιστημονικές ημερίδες που διοργάνωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο».
Ευτυχώς ότι βρέθηκαν 5 ερευνητές (Γεώργιος Αθ. Κόλλιας, Γεώργιος Ντούνης, Νικόλαος Λάζαρης, Τάκης Πρόφης και Αθανάσιος Πουλάκης), οι οποίοι απέδειξαν με αδιάσειστα στοιχεία από τα Γερμανικά αρχεία ότι το έγκλημα έγινε από Γερμανική μονάδα μετά από «κτύπημα» των αποχωρούντων Γερμανών απο τμήμα του Εφεδρικού ΕΛΑΣ Κορωπίου και Γλυφάδας-Βούλας, παρά το ότι είχαν ήδη λάβει διαταγή από την 6η Οκτωβρίου να μην παρενοχλούν τους αποχωρούντες Γερμανούς.
Απομένει να δούμε αν οι ιστοριογράφοι της Αριστεράς θα αλλάξουν τα γραφόμενά τους. Δεν το ελπίζω βέβαια, αν κρίνω από το γεγονός ότι ακόμη γράφουν ότι στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων «συμμετείχαν ταγματασφαλίτες της Πάτρας», παρά το γεγονός ότι τα ΤΑ Πατρών άρχισαν να υπάρχουν 40 ημέρες αργότερα!
Λεπτομέρειες απο την παρουσίαση των πραγματικών θυτών και των πραγματικών γεγονότων, κατωτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: