googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΑΛ Κω-Erasmous+:Ο καθεδρικός ναός San Giorgio, στο Σαλέρνο...

Ο Άγιος Γεώργιος είναι ο πιο όμορφος μπαρόκ ναός που υπάρχει στο Σαλέρνο, πλούσιος σε τοιχογραφίες υψηλής ποιότητας. Ήταν μέρος του μοναστηριού των Βενεδικτίνων καλογραιών. Είναι ένας από τους παλαιότερους μοναστικούς οικισμούς του Σαλέρνο, ο οποίος χρονολογείται από τις αρχές του 9ου αιώνα. Σε αυτή την περίοδο ανήκουν τα λείψανα μιας τοιχογραφίας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην εκκλησία. Στα τέλη του δέκατου έκτου αιώνα στο San Giorgio μεταφέρονται όλες οι μοναχές των άλλων Βενεδικτίνων μονών στην πόλη (Αγία Σοφία, Άγιος Μιχαήλ και Αγία Μαρία Μαγδαληνή).
Το 1711 το μοναστήρι επεκτάθηκε με ένα νέο έργο που επεξεργάστηκε ο Φερντινάντο Σανφελίσε, ο πιο διάσημος Ναπολιτάνος αρχιτέκτονας του πρώτου μισού του δέκατου όγδοου αιώνα. Το εσωτερικό είναι πλούσια καλυμμένο με τοιχογραφίες και πίνακες ζωγραφικής σε καμβά.
Ανάμεσα στους άλλους πίνακες της εκκλησίας μεγάλης σπουδαιότητας είναι: “Η Παναγία και το Παιδί με τους Αγίους και μια καλόγρια να προσεύχεται” από τον Αντρέα Σαμπατίνι το 1523, τρεις πίνακες που απεικονίζουν τον Άγιο Γρηγόριο τον Μέγα, “η Αγία Οικογένεια με τον Άγιο Ιωάννη”, το “Όραμα του Αγίου Νικολάου του Μπάρι” από το 1669, έργα τέχνης του Giacinto De Populi, ο “Αρχάγγελος Μιχαήλ” του Φραντσέσκο Σολιμένα, που χρονολογείται από το 1690 και μερικοί καμβάδες που απεικονίζουν τις Αρετές, του Paolo De Matteis από τις αρχές του 18ου αιώνα. Ιδιαίτερη αξία έχει ο ψηλός βωμός με μαρμάρινη επένδυση, με ανάγλυφα και γλυπτά.
https://docs.google.com/document/d/12LZJiXyueojSYwCWCA7SW_ov-fjCxnTFuNMvtKHH9-c/edit

Δεν υπάρχουν σχόλια: