googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Music Time: AC/DC - Highway to Hell. R.I.P. Malcom Young

Πέθανε ο συνιδρυτής και κιθαρίστας των AC/DC, Μάλκολμ Γιανγκ
Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 64 ετών, ο συνιδρυτής των AC/DC και κιθαρίστας του συγκροτήματος, Μάλκολμ Γιανγκ. Τα τελευταία τρία χρόνια έπασχε από άνοια. Αν και δεν ήταν ποτέ το «πρώτο όνομα» του συγκροτήματος, ήταν αυτός που, ουσιαστικά, «εκτόξευσε» τη φήμη και την επιτυχία τους.
http://www.protothema.gr/life-style/article/732861/pethane-o-sunidrutis-kai-kitharistas-ton-acdc-malkolm-giang/

AC/DC

Οι AC/DC είναι ενα hard rock συγκρότημα (οι ίδιοι πάντα κατηγοριοποιούσαν την μουσική τους ως Rock n Roll)[1] που δημιουργήθηκαν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1973 από τους Σκωτσέζικης καταγωγής αδερφούς Άνγκους και Μάλκολμ Γιανγκ.
Θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της hard rock μουσικής μαζί με τους Black SabbathDeep PurpleLed ZeppelinThin Lizzy και άλλους.Από το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "High Voltage" το 1975, η πορεία τους στον χώρο της hard rock μουσικής είναι ανοδική με αποκορύφωμα το άλμπουμ "Back In Black" το 1980. Έκτοτε είχαν αρκετά «σκαμπανεβάσματα». Επανήλθαν στην κορυφή το 1990 με το άλμπουμ "The Razor's Edge".
O Malcolm και o Angus ήταν τα μόνα αρχικά μέλη που έχουν παραμείνει στο συγκρότημα. Τα μέλη σταθεροποιήθηκαν, στη συνέχεια έως ότου ο μπασίστας Mark Evansαντικαταστάθηκε από τον Cliff Williams το 1977 για το άλμπουμ Powerage. Μέσα σε λίγους μήνες από την ηχογράφηση του άλμπουμ ''Highway to Hell'', ο τραγουδιστής και συν- τραγουδοποιός, Bon Scott, πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 1980 μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Η ομάδα σκέφτηκε το ενδεχόμενο διάλυσης, αλλά με την υποστήριξη από τους γονείς του Scott αποφάσισε να συνεχίσει και να ξεκινήσει την εύρεση ενός νέου τραγουδιστή. Ο πρώην τραγουδιστής των Geordie, Brian Johnson, πέρασε από οντισιόν και επιλέχθηκε να αντικαταστήσει τον Scott.
Διαβάστε περισσότερα: 
https://el.wikipedia.org/wiki/AC/DC

Δεν υπάρχουν σχόλια: