googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Απαραίτητη η καραντίνα για τις δεκάδες εκπαιδευτικών που επιστρέφουν...

επιστολή Συλλόγου Γονέων που ανοίγει το θέμα
Ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει λόγω του ανοίγματος των σχολείων είναι η επιστροφή των εκπαιδευτικών που έχουν φύγει εκτός Κω. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτραπεί η μετακίνηση τους και οι περισσότεροι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στους τόπους καταγωγής τους. Ο αριθμός τους είναι σημαντικός και πρέπει να δοθεί εντολή άμεσης επιστροφής τους ώστε να υπάρχει χρόνος για την απαραίτητη καραντίνα.
Ναι, θεωρώ απαραίτητο όσοι επιστρέψουν τεθούν  σε καραντίνα 14 ημερών πριν μπουν σε τάξη. Υπάρχουν ευπαθείς ομάδες μεταξύ των μαθητών, των  εκπαιδευτικών και των  γονέων, που πρέπει να προστατευθούν. Υπάρχει η φήμη του νησιού μας που πρέπει να διαφυλαχτεί για να  προστατέψουμε αυτό που μέχρι σήμερα καταφέραμε.  Η Κως είναι ουσιαστικά χωρίς κρούσματα και τώρα δεν πρέπει να το ρισκάρουμε.
Πέρα από τους κατά νόμο αρμόδιους για την τήρηση των κανόνων της καραντίνας, πιστεύω ότι η Δημοτική αρχή και η ειδικότερα η Πολιτική Προστασία πρέπει ενεργοποιηθούν και να φροντίσουν για την τήρηση της. Πρέπει να προστατέψουμε το νησί μας, πέρα και πάνω από τις τυπικές αρμοδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: