googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Καλύτερα μόνος στο σπίτι παρά μόνος στη ΜΕΘ


.
....Η πανδημία ανοίγει το κεφάλαιο μιας παγκόσμιας συνεννόησης και όχι ενός παγκόσμιου ηγέτη. Του ξερόλα φωτισμένου τύπου τα καζάντια του οποίου είδαμε σε πολλές χώρες. Η παγκοσμιοποίηση δεν είναι μονόδρομος παραγωγής, κερδών, ευημερίας. Έχει και ανθρωπιστικές υποχρεώσεις. Θέλει ισχυρό ΠΟΥ, θέλει ένα παγκόσμιο επιστημονικό δίκτυο παρακολούθησης και μελέτης των επιδημιών, θέλει γρήγορες αντιδράσεις και κοινή γραμμή. Παγκόσμια συνεννόηση. Θέλει την ελεύθερη πρόσβαση όλων σε ισχυρά δημόσια συστήματα υγείας και φυσικά ένα παγκόσμιο σχέδιο αντιμετώπισης ανάλογων καταστάσεων. Οι ισχυροί του κόσμου μπαίνουν σε περιπέτειες αλλά και σε ευθύνες. Δεν πρόκειται για απλή οικονομική κρίση αλλά για υπόθεση επιβίωσης.
Αν υπάρχει κάτι για να ψέξουμε την ΕΕ δεν είναι η αδυναμία της να φτιάξει ένα ευρωομόλογο αλλά η καθυστέρηση που έδειξε στην επέλαση του Covid-19. Πράγμα που επέτρεψε σε κακούς, αμελείς ή υπερβολικά cool ηγέτες να αφήσουν τους πολίτες τους στο έλεος του ιού. Ευτυχώς η Ελλάδα δεν είχε τέτοια τύχη. Διότι είχε φροντίσει. Είχε κάνει σωστές επιλογές. Είχε δοκιμάσει την τέχνη των αλμπάνηδων, είχε καεί από τον αντιμνημονιακό χυλό τους και φυλάχτηκε.
Τα τελευταία χρόνια έχει φουντώσει σε όλο τον προηγμένο κόσμο το αντιεπιστημονικό κίνημα. Ως στάση κυρίως αντισυστημική που ενισχύεται από θεωρίες συνομωσίας για μυστικές λέσχες δόλιων, πρωτίστως εβραίων και μασόνων, για άνομα κέρδη επιχειρηματιών, για τσιπάκια στον εγκέφαλο, για παγκόσμιο έλεγχο και άλλα τέτοια. Το ανιεμβολιαστικό κίνημα είναι ιδιαίτερα ρωμαλέο στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την ιλαρά εξαπλασιάστηκε ανάμεσα στο 2016 και το 2018. Διότι λανσάρονται οι ανοησίες που θέλουν τα εμβόλια να προκαλούν άλλες ασθένειες, όπως αυτισμό, για να πλουτίζουν οι φαρμακευτικές. Τα παραμύθια αυτά φτάνουν και σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, από το Κονγκό και το Τόγκο μέχρι το Πακιστάν και την Αϊτή, εμπλέκονται με θρησκευτικές δοξασίες και τοπικά ήθη και φυσικά παράγουν δυστυχία και θάνατο. Φαίνεται εξωφρενικό αλλά η πιο καχύποπτη χώρα απέναντι στον εμβολιασμό είναι η πατρίδα του Παστέρ, η Γαλλία. Και όμως. Όχι φυσικά από αμάθεια, αλλά μάλλον από εναλλακτικό ιδεασμό.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: