googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Music Time: I Put A Spell On You- Creedence Clearwater Revival


Οι Creedence Clearwater Revival δημιουργήθηκαν το 1967 από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Τζον Φόγκερτι, τον αδελφό του και κιθαρίστα Τομ Φόγκερτι, τον μπασίστα Στου Κουκ και το ντράμερ Νταγκ Κλίφορντ. Το μουσικό τους ύφος είχε τις ρίζες του στο ροκ εντ ρολ, την κάντρι και τα μπλουζ.
Ο ομώνυμος δίσκος τους κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1968, με το σινγκλ "Susie Q" να σκαρφαλώνει στο # 11 και να βραβεύεται ως χρυσό. Αυτή ήταν η μοναδική επιτυχία του συγκροτήματος την οποία δεν συνέθεσε ο Τζον Φόγκερτι. Ακολούθησαν τα σινγκλ "I Put a Spell On You" και "Porterville" από το πρώτο τους άλμπουμ.
Ταυτόχρονα με συνεχείς αμερικανικές περιοδείες, οι CCR ηχογράφησαν το δεύτερο τους άλμπουμ με τίτλο "Bayou Country", το οποίο σκαρφάλωσε στο Top-10 του Billboard και βραβεύθηκε ως διπλά πλατινένιο. Το σινγκλ "Proud Mary" έφθασε στο # 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες και το # 8 στην Μεγάλη Βρετανία, όντας το πρώτο από μία σειρά επιτυχημένων τραγουδιών του συγκροτήματος. Ο δίσκος περιείχε επίσης τις επιτυχίες "Good Golly Miss Molly" και "Keep On Chooglin' ". Μερικές εβδομάδες αργότερα, κυκλοφόρησαν το σινγκλ "Bad Moon Rising" φτάνοντας στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ και την δεύτερη θέση στην πατρίδα τους. Ακολούθησε τον Αύγουστο του 1969 το άλμπουμ "Green River" το οποίο έγινε το πρώτο # 1 των CCR. Το ομώνυμο σινγκλ, επίσης ανέβηκε στο # 2 του Billboard.

Δεν υπάρχουν σχόλια: