googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Οι μαθητές που δεν φορούν μάσκα δεν θα μπαίνουν στην τάξη

 

Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα ορίζει αναλυτικά τους όρους λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.
Όπως είπε, θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών και τους σταλεί άμεσα, εξηγώντας αναλυτικά τι θα ισχύει στα σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα γλωσσών και βιβλιοθήκες, σχετικά με τη χρήση μάσκας και τη λειτουργία των κυλικείων.
Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός και τόνισε ότι οι μαθητές που δεν φορούν μάσκα δεν θα μπαίνουν στις τάξεις. Παράλληλα υπογράμμισε πως λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών.
Σε ότι αφορά στις πύλες εισόδου της χώρας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν 451.908 έλεγχοι, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 972. Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις.
Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη τήρησης όλων των κανόνων και πρωτοκόλλων προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η κοινή προσπάθεια.
https://www.liberal.gr/news/n-chardalias-oi-mathites-pou-den-foroun-maska-den-tha-mpainoun-stin-taxi/322107


Δεν υπάρχουν σχόλια: