googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Για πρώτη φορά, έφυγαν από τη χώρα μας με απελάσεις και μετεγκαταστάσεις περισσότεροι από όσους ήρθαν



Την αυξημένη επιτήρηση των συνόρων ως εγγύηση για την αποτροπή μελλοντικών προσπαθειών της Τουρκίας για εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού, καθώς και το γεγονός ότι έφυγαν από τη χώρα μας με απελάσεις και μετεγκαταστάσεις περισσότεροι από όσους μπήκαν το τελευταίο τρίμηνο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha και το δημοσιογράφο, Αντώνη Σρόιτερ.
Ο κ. Μηταράκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι “από τον Φεβρουάριο έχει προσπαθήσει η Τουρκία να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό. Η αυξημένη επιτήρηση των συνόρων είναι εγγύηση ότι αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και πλέον οι ροές είναι μειωμένες κατά 89% το καλοκαίρι και κατά 68% στον Έβρο. Θέλω να σας πω ότι το καλοκαίρι του 2020 για πρώτη φορά έφυγαν από τη χώρα μας με απελάσεις και μετεγκαταστάσεις περισσότεροι από όσους μπήκαν”.
Εν συνεχεία, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε πως “έχουμε μπει σε μια νέα φάση στο μεταναστευτικό. Πλέον, κλείνουμε δομές, αντί να δημιουργούμε νέες δομές. Η προκλητικότητα της Τουρκίας είναι μια πραγματικότητα, η ρητορική της είναι γνωστή και εμείς είμαστε εκεί στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορα απέναντι όχι μόνο στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά και στην τουρκική προπαγάνδα. Μια προπαγάνδα που προσπαθεί να πείσει κάποιους στην κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα με μη συμβατό τρόπο με το Διεθνές Δίκαιο. Την διαψεύδουμε κατηγορηματικά”.
Διαβάστε περισσότερα:

https://hellasjournal.com/2020/09/gia-proti-fora-efigan-apo-ti-chora-mas-me-apelasis-ke-metegkatastasis-perissoteri-apo-osous-irthan-lei-o-mitarakis/


Δεν υπάρχουν σχόλια: