googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Δρ. Μάικοβιτς: Το νέο αστέρι ψεκασμένων και συνωμοσιολόγων

 

Ένα από αυτά που ακούγονται είναι ότι «Το εμβόλιο κατά της γρίπης μπορεί να αυξήσει τη θνησιμότητα κατά 36% σε ασθενείς με COVID-19», κάτι που δεν έχει αποδειχθεί, καθώς δεν έχει γίνει -προς το παρόν- σχετική έρευνα. Είναι και άλλα πολλά τα ψεκασμένα που ακούγονται στο βίντεο, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Βέβαια εδώ υπάρχει και το πρόβλημα της παραπληροφόρησης και δυστυχώς όσο και αν προσπαθούν οι επιστήμονες να καταρρίψουν θεωρίες ψεκασμένων, αντιεμβολιαστών, επίπεδης γης κλπ. στο διαδίκτυο προκύπτουν πολλαπλάσια «προϊόντα» επικίνδυνης φαντασίας. Τι κάνουμε και πώς αντιδρούμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Μπορούμε να σταματάμε το τσουνάμι της παραπληφορήσης που βάζει ζωές σε κίνδυνο;
Σχετικά με το buzz που κάνει η Μάικοβιτς είναι χαρακτηριστική και η τοποθέτηση του Γιώργου Παυλάκη, που είναι γιατρός ερευνητής στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων για τον καρκίνο και τις μολυσματικές ασθένειες στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Την Τζουντι Μικοβιτς που εγινε διεθνης celebrity στο ιντερνετ προωθωντας παραπληροφορηση και μυθοπλασιες, την ξερω σαν καλπικη λιρα, για πολλα χρονια.
Δημοσιευσε ψεματα, ανακατεψε πολύ κοσμο και εδωσε ψευδεις ελπιδες σε ασθενεις, κατασπαταλησε εκατομμυρια και τιμωρηθηκε γι' αυτό χανοντας τη θεση της και μπαινοντας φυλακη. Για χρονια επισης δεν της επιτρεποταν να μιλησει για τις λαθεμενες "ερευνες" της και να αποπροσανατολιζει κοσμο».

Διαβάστε περισσότερα: 

https://www.athensvoice.gr/life/health/647532_dr-maikovits-neo-asteri-psekasmenon-kai-synomosiologon

Δεν υπάρχουν σχόλια: