googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Θεωρίες Συνωμοσίας - Η Μεγάλη Απόδραση

 Γιάννης Τοπαλίδης

Φοβερό βίντεο... Δείτε το σας παρακαλώ όλοι οι φίλοι... Το δημοσιεύω για δεύτερη φορά διότι ενθουσιάστηκα στην δεύτερη θέασή του περισσότερο από την πρώτη.
Θυμήθηκα... Στο όχι και τόσο μακρινό 2014, βρισκόμουν σε Γυμνάσιο με διευθυντή τον αγαπημένο φίλο και εξαίρετο συζητητή Φίλιππος Παπανικολάου.
Οι συζητήσεις καθημερινά πολλές, και όχι αναγκαστικά συνηθισμένες ή επικαιρικές.
Οι εκπαιδευτικοί διαπλάθουμε ψυχές. Απαντούμε σε διαρκή εφηβικά ερωτήματα κι όταν δεν μπορούμε να δώσουμε την δυνατότητα στον "σιγουράκια" μαθητή μας να σκεφτεί παραπάνω, πρέπει να τον μάθουμε να αποδομεί τις βεβαιότητές του.
Συχνότατα όμως, πέφτουμε κι εμείς οι ίδιοι στην παγίδα αυτή. Καταφεύγουμε σε ψυχολογικές βεβαιότητες, σαν τον ελέφαντα του βίντεο...
Λοιπόν, μεγάλη κουβέντα στο σύλλογο καθηγητών, σε διαλείμματα ή "κενά" μαθημάτων μας για το τότε νεοφανές δίκτυο 4G και για τους φούρνους μικροκυμάτων.
Οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι μια τεράστια ευκολία στον σύγχρονο εργαζόμενο. Έχει σε λίγα δευτερόλεπτα ζεστό φαγητό, ζεστό ρόφημα, ξεπαγωμένο ψάρι και κρέας κτλ κτλ... Αλλά;;; Αλλά πώς το κάνει αυτό; Μήπως μας ποτίζει με ακτινοβολία; Μήπως τρώμε ραδιενέργεια; Μήπως αυτή η ραδιενέργεια είναι ανώδυνη για εμάς αλλά επώδυνη για τα μικρά παιδιά, όταν ζεσταίνουμε νερό για βρεφικό γάλα;
Από την άλλη, μήπως το τότε καινοφανές δίκτυο 4G (πολλώ δε μάλλον το τωρινό 5G) μας γεμίσει με καρκίνο, ειδικά όταν μένουμε δίπλα σε κεραίες τηλεφωνίας; Βέβαια, ουδείς από τους προβληματισμένους αρνείται την ευλογία της τεχνολογίας που είναι το σύγχρονο κινητό smartphone που κυριολεκτικά είναι το πολυτιμότερο αντικείμενο πάνω μου, κι όσο το ανακαλύπτω, τόσο πιο πολύ το λατρεύω (ένα xiaomi redmi 7A έχω, μην φανταστείτε κάτι ακριβό, κι ένα τάμπλετ huawei T10, που -πιστέψτε με- δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτά πλέον)....
Ο αγαπητός φίλος μας, ο Φίλιππος (Φυσικός στις βασικές του σπουδές), πριν από οποιαδήποτε φιλοσοφία, εξέταζε τα πράγματα απλά, απλούστατα, όπως ο πρωταγωνιστής του βίντεο... Διότι η επένδυση στην έρευνα από μερίδα επιστημόνων και επιχειρηματιών, πέραν της διευκόλυνσης της ζωής των ανθρώπων, εξασφαλίζει και την άνθηση σε έναν ακόμη κλάδο του δημόσιου βίου: την δαιμονοποίηση της τεχνολογίας και της επιστήμης, τη δαιμονοποίηση του μέλλοντος και την ρομαντική ωραιοποίηση του παρελθόντος... Κάθε παρελθόντος...
Θυμάμαι, μια κουβέντα του Φίλιππου: "Για το μόνο πράγμα που δεν θα σύστηνα ένα σημερινό (2014) φούρνο μικροκυμάτων, είναι για ψήσιμο κρέατος, διότι δεν είναι νόστιμο. Ακόμη..."
Άντε καλή δύναμη σε όλους μας... Και, όσοι αγαπούμε και τη θρησκεία, ας ανάβουμε ένα κεράκι στη μνήμη του Steve Jobs και για την υγεία του Bill Gates... Τους χρωστούμε πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: