googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: ίδιο κόστος με τα συμβατικά, βενζίνης και ντίζελ, έως το 2024;

 


Κατά μόλις 1.900 δολάρια, έως το 2022, θα είναι υψηλότερο το κόστος παραγωγής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σε σχέση με ένα αντίστοιχο όχημα με μηχανή εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ) σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian που επικαλείται μελέτη της γνωστής τράπεζας UBS, η οποία πραγματοποίησε μια λεπτομερή ανάλυση και εκτίμηση του κόστους των μπαταριών για τους επτά μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως. Ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 2024, η διαφορά κόστους θα έχει μηδενιστεί.
Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοιου τύπου μελέτη, ωστόσο είναι για πρώτη φορά έρχεται τόσο κοντά μας το σημείο εξισορρόπησης των τιμών – στοιχείο που θα αποτελέσει ορόσημο στην πορεία της ηλεκτροκίνησης και θα επιταχύνει δραματικά τις εξελίξεις, αυξάνοντας δραματικά τον όγκο των πωλήσεων οχημάτων μηδενικών ρύπων.
Βασικός παράγοντας που επηρεάζει την τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι οι μπαταρίες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος- το ένα τέταρτο έως τα δύο πέμπτα - του κόστους ολόκληρου του οχήματος. Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες υποχρεώνονται, λόγω των αυστηρών προδιαγραφών ρύπων, να μετατοπίσουν την παραγωγή από τα πιο κερδοφόρα μοντέλα με ΜΕΚ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς οι μπαταρίες έχουν ακόμα υψηλό κόστος.
Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.liberal.gr/autokinito/ilektrika-autokinita-idio-kostos-me-ta-sumbatika-benzinis-kai-ntizel-eos-to-2024/332585


Δεν υπάρχουν σχόλια: