googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

I. Παπαδομαρκάκης: «Σε όλα τα σχολεία τηρούνται απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα»

 


Καθώς η χώρα έχει τεθεί σε καθεστώς lockdown, έχει ανασταλεί η λειτουργία των γυμνασίων και λυκείων. Οι μαθητές θα μένουν στο σπίτι για να παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «δ», επισημαίνει ότι έχει προηγηθεί η απαιτούμενη προετοιμασία για τη απρόσκοπτη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επισημαίνει ότι η απουσία των μαθητών από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης. Η τηλεκπαίδευση, όπως δηλώνει ο κ. Παπαδομαρκάκης δεν μπορεί όμως να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Τη δεδομένη στιγμή και υπό τις παρούσες συνθήκες είναι όμως η καλύτερη και η πλέον ενδεδειγμένη λύση.
Ακόμη, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γ. Παπαδομαρκάκης αναφέρεται στην έγκαιρη προσαρμογή των σχολείων του νομού στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στην απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας από μαθητές και εκπαιδευτικούς και τονίζει ότι τα σχολεία ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν όποια ανάγκη παρουσιαστεί, όπως αποδείχθηκε άλλωστε με τον εντοπισμό κρουσμάτων σε εκπαιδευτικό και μαθητές.
Ακολουθεί η συνέντευξη αναλυτικά.

Διαβάστε περισσότερα: 

 https://www.dimokratiki.gr/08-11-2020/i-papadomarkakis-se-ola-ta-scholeia-tiroyntai-aparegklita-ta-ygeionomika-protokolla/


Δεν υπάρχουν σχόλια: