googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός : Βρήκαν 300 παραλλαγές του ιού σε ανθρώπους που κόλλησαν από μινκ

 


Μετά από αξιολόγηση ερευνητικών δεδομένων, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως αυτές οι μεταλλαγές επιτρέπουν στον ιό να εξαπλωθεί πιο εύκολα στον άνθρωπο ή να τον καταστήσει πιο θανατηφόρο ή να περιορίσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας ή του εμβολίου
Σε πρόσφατη δημοσίευση στο περιοδικό Nature ανακοινώνεται ότι μετά από ανάλυση των μεταλλαγών COVID-19 σε μινκ προκύπτει ότι δεν είναι ακόμα επικίνδυνες. H βιβλιογραφία ανασκοπείται από τους καθηγητές του ΕΚΠΑ Δημήτριο Παρασκευή (αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, ΕΚΠΑ,) και Θάνο Δημόπουλο (καθηγητής Θεραπευτικής και πρύτανης ΕΚΠΑ).
Οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας στη Δανία έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του ιού SARS-CoV-2 σε εκτροφεία μινκ και ανθρώπους, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι συγκεκριμένες μεταλλαγές θα μπορούσαν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του COVID-19. Αυτά τα νέα αναφορικά με τις μεταλλαγές στον ιό ώθησαν τον πρωθυπουργό της Δανίας να ανακοινώσει σχέδια για τερματισμό της εκτροφής μινκ στο μέλλον, καθώς και τη θανάτωση περίπου 17 εκατομμυρίων ζώων.

https://www.tovima.gr/2020/11/16/science/koronoios-vrikan-300-parallages-tou-iou-se-anthropous-pou-kollisan-apo-mink/

Δεν υπάρχουν σχόλια: