googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Στέλεχος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο εναντίον της Ελλάδας: Εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπείας

 

Μπορεί τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη της Τουρκίας κυρίως τα BAYRAKTAR TB2 να είναι αυτά που εμφανίζονται στον ουρανό του Αιγαίου κάνοντας παραβάσεις του FIR Αθηνών και να κατασκοπεύουν από πολλές χιλιάδες πόδια θέσεις Ελληνικών πολεμικών πλοίων, οχυρωματικά έργα, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κινήσεις στρατιωτικών οχημάτων κ.α., σε μεγάλα ή μικρά νησιά και νησίδες, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν είναι αρκετό- και σε REAL TIME- για την Τουρκία. Ο «παραδοσιακός» κατάσκοπος υπήρχε πάντοτε και θα υπάρχει μελλοντικά καθώς αποτελούν τα μάτια και τ’ αυτιά του επίδοξου επιβουλέα, κυρίως σε περιόδους ύφεσης μιας κρίσης. Βεβαίως πολύ πιο χρήσιμος είναι κατά τη διάρκεια της αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μιας και αυτός φροντίζει να μαθαίνει ένα ξένο κέντρο επιχειρήσεων το τι συμβαίνει εκεί που έχει τον «άνθρωπό» του.
Ωστόσο η υπόθεση με τα δυο άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία στη Ρόδο, ξετυλίγει ένα κουβάρι το οποίο απ’ ότι φαίνεται έχει αρκετά πλοκάμια.
Πρωταγωνιστές της κατασκοπείας ένα στέλεχος του Τουρκικού προξενείου στη Ρόδο κι ένας εργαζόμενος σε επιβατικό πλοίο που πραγματοποιεί τοπικά δρομολόγια στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ είναι πολύ λογικό ότι θα κάνουν φύλλο και φτερό το οπτικό υλικό που έχει εντοπιστεί από τους άνδρες της κρατικής ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στους υπολογιστές και των δυο αυτών υπόπτων.

Διαβάστε περισσότερα:

https://hellasjournal.com/2020/12/stelechos-tou-tourkikou-proxeniou-sti-rodo-enantion-tis-elladas-emplekete-se-ipothesi-kataskopias/


Δεν υπάρχουν σχόλια: