googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Επιτέλους… Ο Τραμπ δεν μπορεί να σώσει πια τον Ερντογάν: Το φοβερό “κόλπο” του Μενέντεζ…

 

Πόσοι άραγε κατάλαβαν στην Ελλάδα και την Κύπρο ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας είναι πλέον στη …γωνία. Και ένας μεγάλος αγώνας της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, του οποίου (αγώνα) ηγήθηκε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ -βοήθησαν και άλλοι συνάδελφοι του και των δύο κομμάτων- φαίνεται να φτάνει στο τέλος του. Όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια για να επιβληθούν οι κυρώσεις εναντίον της κατοχικής δύναμης, ως τιμωρία για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400, λίγοι πίστευαν ότι θα φτάναμε στο παρά πέντε.
Θυμίζω, διότι οι περισσότεροι στην Ελλάδα και την Κύπρο ξεχνούν, ότι προηγήθηκε η ακύρωση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα κατασκευής των αμερικανικών μαχητικών F-35. Η Άγκυρα δεν θα λάβει ούτε τα αεροπλάνα που παρήγγειλε δίνοντας και προκαταβολή. Αντ’ αυτού, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά η Ελλάδα και θα ενισχύσει αφάνταστα την αεροπορική άμυνας της στο Αιγαίο.
Έγιναν πολλές προσπάθειες για να επιτρέψει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την επιβολή των κυρώσεων. Αλλά στάθηκε βράχος και δεν επέτρεψε να τιμωρηθεί ο Ταγίπ Ερντογάν για την απόφαση του να προσβάλει την Αμερική και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ. Ακόμα και στενοί του συνεργάτες στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπάθησαν να τον πείσουν. Αλλά ήταν ανένδοτος.
Ο άνθρωπος δεν κρύφθηκε. Το έλεγε δημόσια. Το φώναζε πως δεν θα επιτρέψει να πειράξει κανείς την Τουρκία. Μόνο οι Έλληνες οπαδοί του (στην Ομογένεια, την Ελλάδα και την Κύπρο) είχαν τυφλωθεί και αρνήθηκαν μέχρι το τέλος να δουν την αλήθεια κατάματα. Και έβριζαν εμάς με χυδαίους χαρακτηρισμούς επειδή ακριβώς λέγαμε την αλήθεια: ότι οι προσπάθειες της Ομογένειας απέτυχαν μέχρι τώρα λόγω των επιχειρηματικών συμφερόντων του κ. Τραμπ με την οικογένεια του Ταγίπ Ερντογάν.
https://hellasjournal.com/2020/12/epitelous-o-trab-den-bori-na-sosi-pia-ton-erntogan-to-fovero-kolpo-tou-menentez/


Δεν υπάρχουν σχόλια: