googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Το εμβόλιο είναι ασφαλές και απόλυτα ελεγμένο: Οι παρενέργειες είναι ήπιες, ελεγχόμενες και αντιμετωπίσιμες…

 

Ενα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην σύγχρονη ιστορία των επιστημών είναι η ταχύτητα ανάπτυξης και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του Covid-19. Όλα τα ινστιτούτα και τα ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο.
Πολλή γνώση, πολύς χρόνος, κόπος και τεράστια κονδύλια – σε βάρος άλλων δραστηριοτήτων – συνδυάζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Τα αποτελέσματα πλέον είναι χειροπιαστά, η ανθρωπότητα έχει ήδη εμβόλια στα χέρια και προχωρεί στα επόμενα βήματα της οργάνωσης του δικτύου εμβολιασμού όσο τον δυνατόν περισσότερων ανθρώπων ανά τον κόσμο.
Στις μεγαλύτερες και προηγμένες χώρες ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Όμως, πάντα σε οτιδήποτε καινούριο, υπάρχουν προβληματισμοί και ενδοιασμοί.
Πρέπει να γίνει το εμβόλιο;
Τί επιπτώσεις θα έχει; Είναι καλό/κακό ; Πότε πρέπει να γίνει; Ποιοι πρέπει να το κάνουν; Μπορούν όλοι να εμβολιαστούν; κ.ο.κ.
Το εμβόλιο πληρεί τα ισχυρά πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας. Τα δεδομένα για την ασφάλειά του έχουν αξιολογηθεί με αυστηρά κριτήρια.
Όπως όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια, έτσι και αυτό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές είναι ήπιες και βραχυπρόθεσμες και δεν τις εμφανίζουν όλοι. Σύμφωνα με τη αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), το εμβόλιο προκαλεί κυρίως τοπικές (στο σημείο της ένεσης) και συστηματικές παρενέργειες.

Διαβάστε περισσότερα:


https://hellasjournal.com/2020/12/to-emvolio-ine-asfales-ke-apolita-elegmeno/


Δεν υπάρχουν σχόλια: