googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ μαζί και με σοβαρότατες κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία για τους S-400

 

Με πολύ σκληρή γλώσσα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το State Department διά του ιδίου του υπουργού, Μάικ Πομπέο που αγωνίζεται να διασώσει τη χαμένη τιμή και αξιοπιστία της πάλαι ποτέ υπερδύναμης, των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Αυτές επιβάλλονται με βάση τον νόμο CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act) ως αποτέλεσμα της προμήθειας του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής και αντιβληματικής προστασίας S-400 Triumf από τη ρωσική Rosoboronexport και παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, σε όλα τα επίπεδα, από την πλευρά των Αμερικανών. Οι κυρώσεις δεν είναι αμελητέες, καθώς αποσύρεται κάθε άδεια εξαγωγής αμερικανικού πολεμικού υλικού, “πάγωμα” περιουσιακών στοιχείων της Προεδρίας Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB), καθώς επίσης και περιορισμούς στα ταξίδια του επικεφαλής, Δρ. Ισμαήλ Ντεμίρ.
Στην απόφαση υπενθυμίζονται τόσο οι προειδοποιήσεις, όσο και η πρώτη συνέπεια της τουρκικής συμπεριφοράς, την εκδίωξη της χώρας από το πρόγραμμα του μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II. ΟΙ Αμερικανοί κατηγορούν ανοιχτά την Τουρκία στο κείμενο της ανακοίνωσης, ότι έδωσε στη ρωσική αμυντική βιομηχανία σημαντικά κονδύλια, αγοράζοντας ένα σύστημα που αποτελεί απειλή ασφαλείας για τα αντίστοιχα Συμμαχικά – ΝΑΤΟϊκά και την τεχνολογία που ενσωματώνουν.
Ακολουθώντας… τακτική Τουρκίας, το State Department καλεί τη χώρα του Ερντογάν να προχωρήσει άμεσα σε επίλυση του προβλήματος σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν ολίγοις, απαντούν “ναι” στις συνομιλίες, όχι όμως με τουρκικούς όρους. Προϋπόθεση είναι η απομάκρυνση του “εμποδίου” στη συνέχιση των σχέσεων με έναν “πολύτιμο σύμμαχο”, που δεν είναι άλλο από τους ρωσικούς S-400.

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.defence-point.gr/news/telesigrafo-mazi-me-sovares-kyroseis-ton-ipa-stin-toyrkia-gia-toys-s-400



Δεν υπάρχουν σχόλια: