googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικες ευχές και συμβουλές από τον Γιάννη Τοπαλίδη

 


Γιάννης Τοπαλίδης

Καλημέρα από τη Δράμα με τους 142 νεκρούς και τα 900 νοσηλευθέντα κρούσματα, τις τελευταίες 7 βδομάδες... 
Επειδή διαβάζω τις διαμαρτυρίες των Κώων (εύλογες σε καθαρές περιοχές) αλλά και τις αμφιβολίες τους, θερμή παράκληση και υπόμνηση: να προσέχετε μετά τις εορτές τους μετακινούμενους από τη βόρεια Ελλάδα. Και τους ηλίθιους αμφισβητίες... 
Και στη Δράμα, ως τα μέσα Οκτωβρίου, άκουγαν για Κορωναϊό και γελούσαν... 
Καλή υγεία, καλά Χριστούγεννα, με χαμόγελα και υπομονή...
Στη Δράμα το νοσοκομείο είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το πανδημικο κύμα ήταν πολύ μεγάλο και επιπλέον είχε από τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, σταθερά το 1/3 του προσωπικού του με Covid. Έχει 248 κλίνες. Και 5 κλίνες ΜΕΘ. Στο φόρτε του πανδημικου φαινομένου, η Δράμα είχε 156 κλίνες Covid, χάρη στους μαρμαράδες έφτιαξε 12 κλίνες ΜΕΘ covid. 
Νοσηλευσε συνολικά πάνω από 900 ασθενείς. 
Έδωσε 200 διακομιδες σε Αλεξανδρούπολη Σέρρες Ξάνθη Καβάλα Θεσσαλονίκη Αθήνα. Σε κάποια φάση δεχόταν περιστατικά από Σέρρες. 
Νομίζω ότι, δεδομένων των συνθηκών, τα πήγε καταπληκτικά... 
Το πρόβλημα στη Δράμα δεν ήταν στο νοσοκομείο αλλά στους πολίτες της Δράμας οι οποίοι έβλεπαν συγγενείς και γείτονες να ασθενούν και να πεθαίνουν αλλά ως τα τέλη Νοεμβρίου ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
Αυτή τη στιγμή, έκλεισε η τρίτη κλινική Covid -επεστρεψε σε ΩΡΛ και ορθοπεδική- διότι οι νοσηλευόμενοι είναι περίπου 70.

Δεν υπάρχουν σχόλια: