googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Βγαίνει σύντομα και το παγκόσμιο εμβόλιο κατά της… ανθρώπινης ανοησίας;

 


Με το εμβόλιο για τον κοροναϊό έρχονται και οι ψεκασμένοι. Θα τους δούμε σε τηλεπαράθυρα, στο διαδίκτυο, μπορεί και σε πολιτικές συγκεντρώσεις. Εδώ η Ελλάδα άντεξε ολόκληρο Σώρα με τα τρισεκατομμύρια, στους καριερίστες με το φόβο των πολιτών θα κολλήσει;
Όπως το είχα προβλέψει. Τώρα που η συζήτηση για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού έχει ανάψει, ειδικά με την έγκριση που πήρε από τη Βρετανία και θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, βγήκαν στην επιφάνεια ξανά οι ψεκασμένοι.
Όχι απαραίτητα αρνητές ή μέλη αντιεμβολιαστικού κινήματος. Αλλά άνθρωποι που αναμειγνύουν διάφορες θεωρίες, αμφιλεγόμενες έρευνες, δηλώσεις που διαστρεβλώνονται κατά το δοκούν, συνωμοσίες που τις βρίσκουμε συνήθως σε βιβλία του… Νταν Μπράουν και άλλων μυθοπλαστών.
Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Ελλάδα από αυτό το παιχνίδι. Αλλωστε, 4 στους 10 Ελληνες δηλώνουν ότι δεν θα το κάνουν το εμβόλιο αν έρθει στη χώρα μας.
Είναι όλοι τους τρελοί; Είναι βλαμμένοι και ψεκασμένοι; Όχι φυσικά. Είναι πολλοί από εμάς, οι διπλανοί μας στο γραφείο ή στη γειτονιά. \Είναι φυσιολογικοί άνθρωποι που εύλογα πρέπει να έχουν απορίες για ένα νέο φάρμακο.
Είναι ασφαλές ή θα προκαλέσει αρρώστιες και θανάτους;
Εχει δοκιμαστεί ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αν το κάνουμε θα σωθούμε από τον κοροναϊό αλλά δεν θα πεθάνουμε από κάτι άλλο;
Εύλογα ερωτήματα από πολλούς ανθρώπους που ρωτάνε, ενημερώνονται από τους ειδικούς, διαβάζουν σοβαρές δημοσιεύσεις και δεν μαθαίνουν τις ειδήσεις από τα troll του διαδικτύου.
Ούτε από βλαμμένους με σφραγίδα που διαδίδουν fake news τα οποία –σύμφωνα με μελέτη του ΜΙΤ- διαδίδονται έξι φορές γρηγορότερα από τα αληθινά νέα.
Η εκμετάλλευση του φόβου
Εκτός, όμως, από εκείνους που θα ρωτήσουν και θα μάθουν προτού κάνουν το εμβόλιο (όπως και κάθε νέο φάρμακο) υπάρχουν και οι… επαγγελματίες. Οσοι δηλαδή θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το φόβο, την αγωνία, τις εύλογες απορίες των πολιτών για την πανδημία και τον τρόπο αντιμετώπισής της.
Ετσι, λοιπόν, σε πανελλαδική μετάδοση την Τρίτη, από το Mega, ακούσαμε έναν ανερχόμενο πολιτικό… ηγέτη να μας μιλά για το εμβόλιο με τη σιγουριά του τεράστιου επιστήμονα.
Ο λόγος για τον πρώην υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Μαυραγάνη. Στέλεχος του κόμματος των ψεκασμένων, ομοφοβικών και εθνικιστών που έλεγαν κάποτε ότι ήταν πολλοί, ήταν ανεξάρτητοι και ήταν κι Ελληνες, σε αντίθεση με όλους εμάς.
Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.in.gr/2020/12/02/b-science/gnomes/vgainei-syntoma-kai-pagkosmio-emvolio-kata-tis-anthropinis-anoisias/

Δεν υπάρχουν σχόλια: